De tiener vertelt aan BuzzFeed News dat hij en zijn vrienden de meeste werken in de tentoonstelling wel konden smaken, maar dat ze sommige maar niks vonden. 'Enkele kunstwerken kwamen niet echt verrassend over op ons', licht hij toe. Zo braken ze hun hoofd over een kunstwerk van een pluchen knuffeldier op een dekentje. 'we vroegen ons af of de andere bezoekers dit een interessant werk vonden.'

Wat is kunst?

De jongelui zagen hun kans schoon om de grenzen van moderne kunst af te tasten. Ze plaatsten een doodgewone bril op de grond en zagen al snel bezoekers rond het object staan en er foto's van nemen. De kunstminners dachten duidelijk dat het om een nieuw kunstwerk ging. De tieners probeerden de stunt nog eens te herhalen met een pet en een vuilnisbak, en hoewel ook daar mensen in trapten, bleef de bril het populairst.

Khayatan plaatste foto's van de stunt op Twitter en kreeg al snel heel wat reacties. Veel Twitteraars stelden zich de vraag wat kunst nu net kunst maakt. De tiener maakt echter duidelijk aan BuzzFeed dat hij wel degelijk onder de indruk is van bepaalde kunstwerken en niet wil spotten met kunst in het algemeen.

'Soms kan kunst echt een mop zijn, maar anderzijds is kunst ook een manier om onze creativiteit uit te drukken. Sommigen kunnen het interpreteren als een mop, anderen kennen er een spirituele betekenis aan toe. Hoe je het ook draait of keert, ik zie kunst als een plezier voor open minded mensen met een fantasierijk brein.'

(LP)

De tiener vertelt aan BuzzFeed News dat hij en zijn vrienden de meeste werken in de tentoonstelling wel konden smaken, maar dat ze sommige maar niks vonden. 'Enkele kunstwerken kwamen niet echt verrassend over op ons', licht hij toe. Zo braken ze hun hoofd over een kunstwerk van een pluchen knuffeldier op een dekentje. 'we vroegen ons af of de andere bezoekers dit een interessant werk vonden.' Wat is kunst?De jongelui zagen hun kans schoon om de grenzen van moderne kunst af te tasten. Ze plaatsten een doodgewone bril op de grond en zagen al snel bezoekers rond het object staan en er foto's van nemen. De kunstminners dachten duidelijk dat het om een nieuw kunstwerk ging. De tieners probeerden de stunt nog eens te herhalen met een pet en een vuilnisbak, en hoewel ook daar mensen in trapten, bleef de bril het populairst. Khayatan plaatste foto's van de stunt op Twitter en kreeg al snel heel wat reacties. Veel Twitteraars stelden zich de vraag wat kunst nu net kunst maakt. De tiener maakt echter duidelijk aan BuzzFeed dat hij wel degelijk onder de indruk is van bepaalde kunstwerken en niet wil spotten met kunst in het algemeen. 'Soms kan kunst echt een mop zijn, maar anderzijds is kunst ook een manier om onze creativiteit uit te drukken. Sommigen kunnen het interpreteren als een mop, anderen kennen er een spirituele betekenis aan toe. Hoe je het ook draait of keert, ik zie kunst als een plezier voor open minded mensen met een fantasierijk brein.'(LP)