Voor het eerst laat het Rijksmuseum de werken van de tekenaar en schrijver van Nijntje in een kunsthistorische context zien. De tentoonstelling toont affiches, boekomslagen, grafisch werk en uiteraard ontwerpen voor Nijntje. Allen laten ze de bekende stijl van Bruna zien, die opvalt door de heldere lijnen en primaire kleuren.

Ze zijn te zien naast prenten van Bruna's grote voorbeelden, zoals de Franse kunstenaars Henri Matisse en Fernand Léger. 'Midden jaren negentig was het nog onbespreekbaar dat werk van Dick Bruna deel zou uitmaken van de collectie van het Rijksmuseum', zegt Annemies Broekgaarden, hoofd publiek en educatie van het Rijksmuseum.

De expoDick Bruna. Kunstenaar loopt nog tot 15 november. Meer info vind je op de website van het Rijksmuseum. (BELGA)

Voor het eerst laat het Rijksmuseum de werken van de tekenaar en schrijver van Nijntje in een kunsthistorische context zien. De tentoonstelling toont affiches, boekomslagen, grafisch werk en uiteraard ontwerpen voor Nijntje. Allen laten ze de bekende stijl van Bruna zien, die opvalt door de heldere lijnen en primaire kleuren. Ze zijn te zien naast prenten van Bruna's grote voorbeelden, zoals de Franse kunstenaars Henri Matisse en Fernand Léger. 'Midden jaren negentig was het nog onbespreekbaar dat werk van Dick Bruna deel zou uitmaken van de collectie van het Rijksmuseum', zegt Annemies Broekgaarden, hoofd publiek en educatie van het Rijksmuseum.De expoDick Bruna. Kunstenaar loopt nog tot 15 november. Meer info vind je op de website van het Rijksmuseum. (BELGA)