Street art in beeld: de Belgische Banksy's

Street art in beeld: de Belgische Banksy's
© Eline Van Lancker

De Belgische Banksy's

Oli-B: Het liefst ga ik schilderen in de stad zelf. Zodra ik wat verfresten heb, trek ik erop uit en vraag ik of ik iemand zijn truck of rolluik mag beschilderen. Ik hou er ook van om de metro te nemen: de mode, de mensen, de kleuren,.. Dat inspireert mij.

locatie: Brussel

De Belgische Banksy's

Oli-B: Ik luister altijd naar muziek als ik schilder, vooral hiphop en grime. Daarvan komt ook de flow die je in mijn werk terugziet: ik ga er sneller van schilderen.

locatie: Brussel

De Belgische Banksy's © /

Wietse Hindryckx: ik flirt graag met de grenzen tussen cartoon en realiteit. Ook bulkt mijn werk van de referenties naar de geschiedenis, die zich volgens mij telkens herhaalt. locatie: Gent

De Belgische Banksy's

Wietse Hindryckx: Ik ben erg geïnspireerd door Oosterse culturen. Enkele jaren geleden reisde ik naar Vietnam, waar ik carte blanche kreeg in 2 hostels en op een straatmuur. Het was toen het jaar van de rat, vandaar dit ontwerp. Later kreeg ik te horen dat iemand iets aan mijn rat had toegevoegd, maar dat vond ik net cool.

locatie: Hanoi (Vietnam)

De Belgische Banksy's

Dééjoohcéé: Vroeger kon je niet zomaar snel een manual downloaden of een tutorial kijken op Youtube. Het vroeg allemaal veel tijd en verdiepingsdrang, daar ben ik nu wel dankbaar voor.

locatie: Hasselt

De Belgische Banksy's

Dééjoohcéé: Mijn recente werken zijn opgebouwd rond de stelling 'We All Copy Paste': vanaf het moment dat we achter een pc zitten en we letterlijk stukjes tekst copy pasten, tot elke handeling in ons leven, inclusief kunst en muziek... alles is ons al voorgedaan, maar we komen soms wel tot nieuwe combinaties.

locatie: Genk

De Belgische Banksy's © Eline Van Lancker

Koen Eres: Met dit project willen we mensen erbij laten stilstaan dat niet iedereen kan delen in de feestvreugde van Kerst en Nieuw. Het meisje rechts is wel nieuwsgierig naar de carrousel op de kerstmarkt, maar doordat ze op straat leeft is dat voor haar niet evident.

locatie: Brussel

De Belgische Banksy's

Koen Eres: 'Dit werk maakte ik in opdracht van het treinstation van Haren. De bedoeling was om zo wildtaggen tegen te gaan en de mensen een leuk en veilig gevoel te geven wanneer ze op de trein staan te wachten.'

locatie: Vilvoorde

Bisser Leuven

Bisser

locatie: Leuven

Bisser Leuven

Bisser locatie: Leuven