O'Neill wordt in de mededeling 'een van de grootste fotografie-iconen van de voorbije zestig jaar' genoemd. 'Zijn legendarische beelden zullen voor altijd aanwezig blijven in onze herinneringen, in onze harten en in onze gedachten.' Met zijn foto's geldt O'Neill als een van de chro­ni­queurs van de 'Swinging Sixties' in London. Hij vertoefde er tussen de topmodellen, rock- en filmsterren en andere beroemdheden. Hij portretteerde zo iconische acteurs als Michael Caine, Sean Connery, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Brigitte Bardot. Later zou hij nog samenwerken met onder meer Elton John, David Bowie en Amy Winehouse.

Een werk uit de tentoonstelling 'Hollywood, Reloaded', waarin werken van O'Neill onder handen werden genomen., Getty
Een werk uit de tentoonstelling 'Hollywood, Reloaded', waarin werken van O'Neill onder handen werden genomen. © Getty

Een van zijn bekendste foto's maakte hij in 1977 van de Amerikaanse actrice Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was. Op die foto poseert Dunaway zittend aan een zwembad, de ochtend nadat ze de Oscar voor beste actrice had gewonnen voor haar hoofdrol in de film 'Network'.

O'Neill wordt in de mededeling 'een van de grootste fotografie-iconen van de voorbije zestig jaar' genoemd. 'Zijn legendarische beelden zullen voor altijd aanwezig blijven in onze herinneringen, in onze harten en in onze gedachten.' Met zijn foto's geldt O'Neill als een van de chro­ni­queurs van de 'Swinging Sixties' in London. Hij vertoefde er tussen de topmodellen, rock- en filmsterren en andere beroemdheden. Hij portretteerde zo iconische acteurs als Michael Caine, Sean Connery, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Brigitte Bardot. Later zou hij nog samenwerken met onder meer Elton John, David Bowie en Amy Winehouse. Een van zijn bekendste foto's maakte hij in 1977 van de Amerikaanse actrice Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was. Op die foto poseert Dunaway zittend aan een zwembad, de ochtend nadat ze de Oscar voor beste actrice had gewonnen voor haar hoofdrol in de film 'Network'.