In een gedachtenkronkel die alleen puriteinen kunnen afleggen, heeft de Mall Galleries in Londen een schilderij laten verwijderen uit de 153ste jaarlijkse tentoonstelling van de Society of Women Artists. Het schilderij in kwestie laat een getrimd streepje schaamhaar zien, wat enkele stijve Britten meteen het harnas in joeg.

In een tijd waarin gladgeschoren de norm lijkt te zijn, maken ze zich zorgen over de kwalijke invloed die het schilderij zou kunnen hebben op kinderen. En dat terwijl het propageren van natuurlijke haargroei net een geruststellende boodschap zou kunnen zijn.

Het SWA en Leena McCall waren not amused en die laatste startte ondertussen een Twittercampagne onder de hashtag #eroticcensorship. (TVL)

In een gedachtenkronkel die alleen puriteinen kunnen afleggen, heeft de Mall Galleries in Londen een schilderij laten verwijderen uit de 153ste jaarlijkse tentoonstelling van de Society of Women Artists. Het schilderij in kwestie laat een getrimd streepje schaamhaar zien, wat enkele stijve Britten meteen het harnas in joeg. In een tijd waarin gladgeschoren de norm lijkt te zijn, maken ze zich zorgen over de kwalijke invloed die het schilderij zou kunnen hebben op kinderen. En dat terwijl het propageren van natuurlijke haargroei net een geruststellende boodschap zou kunnen zijn. Het SWA en Leena McCall waren not amused en die laatste startte ondertussen een Twittercampagne onder de hashtag #eroticcensorship. (TVL)