Piotr Pavlenski had een video van zijn daad online geplaatst. Hij is daarop gedurende enkele seconden zichtbaar, voor een agent aankomt. Met zijn daad wil hij erop wijzen dat de "federale veiligheidsdiensten (de FSB, opvolger van de KGB) terreur zonder einde gebruiken om hun macht te behouden". Het Loebjanka-gebouw is berucht als hoofdkwartier van de politieke politie ten tijden van de Sovjet-Unie.

Pavlenski is naar het commissariaat gebracht voor verhoor, aldus de website Mediazona die de arrestatie van activisten en opposanten opvolgt. (Belga/LP)

Piotr Pavlenski had een video van zijn daad online geplaatst. Hij is daarop gedurende enkele seconden zichtbaar, voor een agent aankomt. Met zijn daad wil hij erop wijzen dat de "federale veiligheidsdiensten (de FSB, opvolger van de KGB) terreur zonder einde gebruiken om hun macht te behouden". Het Loebjanka-gebouw is berucht als hoofdkwartier van de politieke politie ten tijden van de Sovjet-Unie. Pavlenski is naar het commissariaat gebracht voor verhoor, aldus de website Mediazona die de arrestatie van activisten en opposanten opvolgt. (Belga/LP)