De Nederlandse cultuursector gaat op 22 november collectief zijn onvrede uiten over de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het kabinet-Rutte. Dat heeft vakbond FNV Kiem maandag laten weten.

De vakbond organiseert voor die dag in de Heineken Music Hall een grote manifestatie, waarbij een groot aantal artiesten komt optreden uit protest tegen de bezuinigingen. "Het moet een signaal worden dat (VVD-leider Mark) Rutte niet kan negeren", stelt een woordvoerder. "Het is de bedoeling dat het verzet zich ook niet beperkt tot die ene locatie. De hele sector moet die dag van zich laten horen".

FNV Kiem wil die dag ook de petitie Stop Culturele Kaalslag aanbieden aan de nieuwe bewindspersoon in het kabinet die de portefeuille cultuur voor zijn of haar rekening neemt. Cabaretier Freek de Jonge zal in elk geval prominent zijn medewerking aan het evenement verlenen.

Voorschotje

Ook zullen er politici van de oppositiepartijen PvdA, SP en D66 aanwezig zijn om hun steun aan de actie te betuigen. Vrijdag namen zo'n drieduizend studenten en sympathisanten al een voorschotje op de protestmanifestatie met een demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

Het protest was georganiseerd door studenten van het conservatorium in Den Haag. Eerder lanceerde FNV Kiem al de onlinepetitie Stopculturelekaalslag.nl. Deze is inmiddels getekend door bijna 60.000 mensen.

De Nederlandse cultuursector gaat op 22 november collectief zijn onvrede uiten over de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het kabinet-Rutte. Dat heeft vakbond FNV Kiem maandag laten weten. De vakbond organiseert voor die dag in de Heineken Music Hall een grote manifestatie, waarbij een groot aantal artiesten komt optreden uit protest tegen de bezuinigingen. "Het moet een signaal worden dat (VVD-leider Mark) Rutte niet kan negeren", stelt een woordvoerder. "Het is de bedoeling dat het verzet zich ook niet beperkt tot die ene locatie. De hele sector moet die dag van zich laten horen". FNV Kiem wil die dag ook de petitie Stop Culturele Kaalslag aanbieden aan de nieuwe bewindspersoon in het kabinet die de portefeuille cultuur voor zijn of haar rekening neemt. Cabaretier Freek de Jonge zal in elk geval prominent zijn medewerking aan het evenement verlenen. Voorschotje Ook zullen er politici van de oppositiepartijen PvdA, SP en D66 aanwezig zijn om hun steun aan de actie te betuigen. Vrijdag namen zo'n drieduizend studenten en sympathisanten al een voorschotje op de protestmanifestatie met een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Het protest was georganiseerd door studenten van het conservatorium in Den Haag. Eerder lanceerde FNV Kiem al de onlinepetitie Stopculturelekaalslag.nl. Deze is inmiddels getekend door bijna 60.000 mensen.