Dat zijn net iets minder unieke bezoekers dan de 16.000 die de zesde editie vorig jaar trok maar het betekent wel dat alle tickets uitverkocht

waren.

De musea die de meeste bezoekers over de vloer kregen waren Bozar, dat uitpakte met de toptentoonstellingen van Michaël Borremans en Zurbarán en het BELvue Museum met onder andere live concerten van enkele veelbelovende beginnende Belgische bands en "onzichtbare" performances. Beiden haalden elk 9.800 bezoekers.

De Archeologische Site van de Coudenberg waar bezoekers konden deelnemen aan een middeleeuws spelparcours, en de Munt, dat met als thema "revolutie" zorgde voor een indrukwekkend geluids- en lichtspektakel in de foyer en de grote operazaal trokken respectievelijk 4.100 en 3.450 bezoekers.

Afterparty

Twintig gelukkigen konden zelfs blijven overnachten op de scène van de grote zaal van de Munt. De afterparty, in samenwerking met Bulex in de Brussels Event Brewery, in 6 verschillende zalen, trok meer dan 4.000 feestvierders, waarvan 3.000 jongeren die net daarvoor ook de musea hadden bezocht.

Het publiek was volgens de organisatoren opvallend jong, met zo'n 70 procent van de bezoekers onder de 35 jaar.

De Museum Night Fever pass kan nog tot eind maart worden ingeruild tegen één gratis bezoek in één van de deelnemende musea. (Belga/MS)

Dat zijn net iets minder unieke bezoekers dan de 16.000 die de zesde editie vorig jaar trok maar het betekent wel dat alle tickets uitverkocht waren. De musea die de meeste bezoekers over de vloer kregen waren Bozar, dat uitpakte met de toptentoonstellingen van Michaël Borremans en Zurbarán en het BELvue Museum met onder andere live concerten van enkele veelbelovende beginnende Belgische bands en "onzichtbare" performances. Beiden haalden elk 9.800 bezoekers. De Archeologische Site van de Coudenberg waar bezoekers konden deelnemen aan een middeleeuws spelparcours, en de Munt, dat met als thema "revolutie" zorgde voor een indrukwekkend geluids- en lichtspektakel in de foyer en de grote operazaal trokken respectievelijk 4.100 en 3.450 bezoekers. Afterparty Twintig gelukkigen konden zelfs blijven overnachten op de scène van de grote zaal van de Munt. De afterparty, in samenwerking met Bulex in de Brussels Event Brewery, in 6 verschillende zalen, trok meer dan 4.000 feestvierders, waarvan 3.000 jongeren die net daarvoor ook de musea hadden bezocht. Het publiek was volgens de organisatoren opvallend jong, met zo'n 70 procent van de bezoekers onder de 35 jaar. De Museum Night Fever pass kan nog tot eind maart worden ingeruild tegen één gratis bezoek in één van de deelnemende musea. (Belga/MS)