Het anti-pretpark met kunstwerken die het kapitalisme door de mangel halen was een grandioos succes. Bezoekers stonden in rijen aan te schuiven om een ticket te bemachtigen en het toerisme in Weston-super-Mare kreeg een enorme boost. In de vijf weken dat het park geopend was, trok Dismaland maar liefst 150.000 bezoekers.

Banksy beschreef zijn initiatief als 'een festival van kunst, amusement en laagdrempelig anarchisme' en noemde het een familiaal gebeuren dat toch niet zo geschikt is voor kinderen. 'Het is ambitieus, maar het is ook onzin. Daarom is het zowel poëtisch als typisch Brits.' Tijdens het slotweekend kwamen onder meer Pussy Riot, De La Soul en Damon Albarn optreden in het park.

'Er zullen geen online tickets beschikbaar zijn', stelt de website over de verhuis naar de 'jungle'. (LP)

Het anti-pretpark met kunstwerken die het kapitalisme door de mangel halen was een grandioos succes. Bezoekers stonden in rijen aan te schuiven om een ticket te bemachtigen en het toerisme in Weston-super-Mare kreeg een enorme boost. In de vijf weken dat het park geopend was, trok Dismaland maar liefst 150.000 bezoekers. Banksy beschreef zijn initiatief als 'een festival van kunst, amusement en laagdrempelig anarchisme' en noemde het een familiaal gebeuren dat toch niet zo geschikt is voor kinderen. 'Het is ambitieus, maar het is ook onzin. Daarom is het zowel poëtisch als typisch Brits.' Tijdens het slotweekend kwamen onder meer Pussy Riot, De La Soul en Damon Albarn optreden in het park. 'Er zullen geen online tickets beschikbaar zijn', stelt de website over de verhuis naar de 'jungle'. (LP)