Het doek van de Franse impressionist werd geveild bij Chirstie's New York. Er was een opbrengst tussen 25 en 30 miljoen dollar verwacht.

Le Printemps toont een bekende actrice, in profiel, met parasol. Het werk werd in 1882 tentoongesteld en was, in tegenstelling tot andere doeken van Manet, op lof onthaald door de critici.

Het schilderij was ruim 100 jaar eigendom van een familie die het de voorbije 20 jaar had uitgeleend aan de National Gallery of Art in Washington.

In 2010 had Sotheby's in Londen een zelfportret van Manet verkocht voor 33 miljoen dollar. Dat was tot dusver het record. Dat is nu ongeveer verdubbeld, tot 65 miljoen dollar (52 miljoen euro).

Wie het doek heeft gekocht is niet bekendgemaakt.

(Belga/RR)

Het doek van de Franse impressionist werd geveild bij Chirstie's New York. Er was een opbrengst tussen 25 en 30 miljoen dollar verwacht.Le Printemps toont een bekende actrice, in profiel, met parasol. Het werk werd in 1882 tentoongesteld en was, in tegenstelling tot andere doeken van Manet, op lof onthaald door de critici.Het schilderij was ruim 100 jaar eigendom van een familie die het de voorbije 20 jaar had uitgeleend aan de National Gallery of Art in Washington. In 2010 had Sotheby's in Londen een zelfportret van Manet verkocht voor 33 miljoen dollar. Dat was tot dusver het record. Dat is nu ongeveer verdubbeld, tot 65 miljoen dollar (52 miljoen euro).Wie het doek heeft gekocht is niet bekendgemaakt.(Belga/RR)