Door de instorting is het gedeelte van het kunstwerk dat grenst aan het justitiepaleis van Mons/Bergen gedestabiliseerd, waardoor minstens één raam van het gebouw gebroken werd.

Het kunstwerk bevindt zich vlakbij de kerstmarkt van Bergen. Volgens de politie werden alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De kerstmarkt blijft toegankelijk, maar er is wel een straat afgesloten.

'Opgelucht'

De stichting Mons 2015 reageerde "opgelucht" dat er bij het incident geen gewonden vielen en dat de materiële schade meevalt. "Dit is voor iedereen onbegrijpelijk", aldus Philippe Degeneffe van de stichting. "Arne Quinze heeft wereldwijd een dertigtal installaties gebouwd en nog nooit is er iets gebeurd. Alle veiligheidsmaatregelen werden genomen en goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten. Arne Quinze is onderweg naar Bergen. Momenteel sluiten we geen enkele piste uit."

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

"Passenger" werd begin december ingehuldigd en blijft voor vijf jaar in Bergen staan. De installatie kostte minstens 400.000 euro en is de grootste stadsinstallatie van Mons 2015, de Culturele Hoofdstad van Europa.

(Belga/RR)

Door de instorting is het gedeelte van het kunstwerk dat grenst aan het justitiepaleis van Mons/Bergen gedestabiliseerd, waardoor minstens één raam van het gebouw gebroken werd. Het kunstwerk bevindt zich vlakbij de kerstmarkt van Bergen. Volgens de politie werden alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De kerstmarkt blijft toegankelijk, maar er is wel een straat afgesloten. De stichting Mons 2015 reageerde "opgelucht" dat er bij het incident geen gewonden vielen en dat de materiële schade meevalt. "Dit is voor iedereen onbegrijpelijk", aldus Philippe Degeneffe van de stichting. "Arne Quinze heeft wereldwijd een dertigtal installaties gebouwd en nog nooit is er iets gebeurd. Alle veiligheidsmaatregelen werden genomen en goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten. Arne Quinze is onderweg naar Bergen. Momenteel sluiten we geen enkele piste uit." "Passenger" werd begin december ingehuldigd en blijft voor vijf jaar in Bergen staan. De installatie kostte minstens 400.000 euro en is de grootste stadsinstallatie van Mons 2015, de Culturele Hoofdstad van Europa.(Belga/RR)