IBASHO presenteert een solotentoonstelling van de jonge Japanse kunstenaar Hideyuki Ishibasi. Ishibashi heeft een zeer persoonlijke en atypische benadering van zijn fotografische praktijk ontwikkeld. Sinds hij vier jaar geleden in Frankrijk is gaan wonen, werkt hij vooral met gevonden foto's uit antiekmarkten, willekeurige ansichtkaarten, beelden van Google Street View, en anonieme online afbeeldingen. Door hen zorgvuldig te ontdoen van de vorige betekenissen en nieuwe reconstructies met de beelden te maken, creëert hij nieuwe beelden.

In zijn reeks Présage maakt Ishibashi mysterieuze collage's van die oude foto's die hij op rommelmarkten vond. Hij knipt beelden uit, voegt elementen toe, en laat zowel het eindresultaat als zijn werkwijze zien. Het resultaat is deels een collage, deels een conceptuele schets en bestaat ​​ergens tussen ''werkelijkheid'' en een ''verzinsel van uw verbeelding".

Hideyuki Ishibasi
© Hideyuki Ishibasi

De tentoonstelling presenteert ook zijn project Other Voices, waarin Ishibashi experimenteert met een methode van gelaagdheid: hij scant en print de negatieven, herfotografeert ze met een Polaroid camera, scant deze polaroids, drukt ze af, en herhaalt vervolgens meerdere malen deze methode.. Door middel van dit 'multi-layered' proces, onderzoekt Ishibashi of een persoonlijk beeld zijn eigen tijd kan verliezen en het zo een beeld van een andere tijd wordt.

IBASHO presenteert een solotentoonstelling van de jonge Japanse kunstenaar Hideyuki Ishibasi. Ishibashi heeft een zeer persoonlijke en atypische benadering van zijn fotografische praktijk ontwikkeld. Sinds hij vier jaar geleden in Frankrijk is gaan wonen, werkt hij vooral met gevonden foto's uit antiekmarkten, willekeurige ansichtkaarten, beelden van Google Street View, en anonieme online afbeeldingen. Door hen zorgvuldig te ontdoen van de vorige betekenissen en nieuwe reconstructies met de beelden te maken, creëert hij nieuwe beelden. In zijn reeks Présage maakt Ishibashi mysterieuze collage's van die oude foto's die hij op rommelmarkten vond. Hij knipt beelden uit, voegt elementen toe, en laat zowel het eindresultaat als zijn werkwijze zien. Het resultaat is deels een collage, deels een conceptuele schets en bestaat ​​ergens tussen ''werkelijkheid'' en een ''verzinsel van uw verbeelding".De tentoonstelling presenteert ook zijn project Other Voices, waarin Ishibashi experimenteert met een methode van gelaagdheid: hij scant en print de negatieven, herfotografeert ze met een Polaroid camera, scant deze polaroids, drukt ze af, en herhaalt vervolgens meerdere malen deze methode.. Door middel van dit 'multi-layered' proces, onderzoekt Ishibashi of een persoonlijk beeld zijn eigen tijd kan verliezen en het zo een beeld van een andere tijd wordt.