Na een tip vond de Californische politie de tekening 'Het Oordeel' van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn dinsdagochtend lokale tijd terug in de wijk Encino. Er is nog geen verdachte aangehouden. Meer details zijn er voorlopig niet bekend, meldt de Amerikaanse zender CNN.

Afgelopen weekend verdween de tekening 'Het Oordeel' van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn uit een hotellobby in Los Angeles. Het werk maakte deel uit van een tentoonstelling in de lobby van het Ritz-Carlton Hotel in Marina del Rey.

De tekening dateert uit circa 1655 en meet zo'n 28 bij 15 centimeter. De waarde wordt geschat op zo'n 250.000 dollar of 175.000 euro. Hoewel er voorlopig nog geen verdachte is aangehouden, is er volgens Steve Whitmore, de woordvoerder van de politie van Los Angeles, meer dan een persoon bij betrokken. (Belga/EH)

Na een tip vond de Californische politie de tekening 'Het Oordeel' van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn dinsdagochtend lokale tijd terug in de wijk Encino. Er is nog geen verdachte aangehouden. Meer details zijn er voorlopig niet bekend, meldt de Amerikaanse zender CNN. Afgelopen weekend verdween de tekening 'Het Oordeel' van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn uit een hotellobby in Los Angeles. Het werk maakte deel uit van een tentoonstelling in de lobby van het Ritz-Carlton Hotel in Marina del Rey. De tekening dateert uit circa 1655 en meet zo'n 28 bij 15 centimeter. De waarde wordt geschat op zo'n 250.000 dollar of 175.000 euro. Hoewel er voorlopig nog geen verdachte is aangehouden, is er volgens Steve Whitmore, de woordvoerder van de politie van Los Angeles, meer dan een persoon bij betrokken. (Belga/EH)