De Werregarenstraat in Gent, beter bekend als het "Graffitistraatje", viert haar twintigste jaar als gedoogzone met een... blanke muur. Althans voor even, want op 10 en 11 juli moet een groot graffitifeest de doorsteek tussen de Hoogpoort en de Onderstraat opnieuw kleur geven.

"Al twintig jaar doet de Werregarenstraat dienst als gedoogzone: jong en oud oefenen er hun 'cancontrol'", zegt Siska Mingneau van Graffiti vzw. "Niet te verwonderen dat na verloop van tijd het steegje een kakofonie van kleuren en stijlen is, waar het kaf nog moeilijk van het koren te scheiden valt." Net daarom worden regelmatig (delen van de) muren van het steegje blank gezet.

De laatste grote witwas dateert van 2013: toen werd naar aanleiding van "De Gentse Lente" een grote jam georganiseerd. Voor de twintigste verjaardag vond Graffiti vzw dat het tijd was voor een nieuwe make-over.

"Puntanderelijn" is een driedelig evenement op 10 en 11 juli. Niet alleen graffiti, maar ook stickers en hiphopbeats staan centraal. Klik hier voor meer info.

De Werregarenstraat in Gent, beter bekend als het "Graffitistraatje", viert haar twintigste jaar als gedoogzone met een... blanke muur. Althans voor even, want op 10 en 11 juli moet een groot graffitifeest de doorsteek tussen de Hoogpoort en de Onderstraat opnieuw kleur geven. "Al twintig jaar doet de Werregarenstraat dienst als gedoogzone: jong en oud oefenen er hun 'cancontrol'", zegt Siska Mingneau van Graffiti vzw. "Niet te verwonderen dat na verloop van tijd het steegje een kakofonie van kleuren en stijlen is, waar het kaf nog moeilijk van het koren te scheiden valt." Net daarom worden regelmatig (delen van de) muren van het steegje blank gezet. De laatste grote witwas dateert van 2013: toen werd naar aanleiding van "De Gentse Lente" een grote jam georganiseerd. Voor de twintigste verjaardag vond Graffiti vzw dat het tijd was voor een nieuwe make-over. "Puntanderelijn" is een driedelig evenement op 10 en 11 juli. Niet alleen graffiti, maar ook stickers en hiphopbeats staan centraal. Klik hier voor meer info.