Voor het eerst organiseert de provincie Antwerpen, in samenwerking met AmuseeVous, een wedstrijd om jonge kunstenaars aan te moedigen in hun werk. Het startschot van het evenement is in Mechelen gegeven.

Naast Frappant TXT, dat jonge schrijvers wil aanmoedigen, is er nu Frappant XPO. Dat project geeft 35 beeldende kunstenaars tussen 18 en 30 jaar de kans om tentoon te stellen op een interessante locatie. Zo palmt het jong talent sinds afgelopen weekend de Mechelse Sint-Romboutstoren in. Op 27 maart volgt de opening in het Antwerpse Diamantmuseum, een week later gaat in het Fotomuseum de vernissage van de laatste voorronde-expo door.

Op elke vernissage selecteert de jury één kunstenaar die rechtstreeks doorgaat naar de finale. In Mechelen was Sarah De Wilde de uitverkorene, in Turnhout was dat Griet Teck. Na de allerlaatste vernissage maakt de jury nog vijf extra finalisten bekend. Die tien kunstenaars mogen van 25 juni tot 25 juli hun werk aan het grote publiek voorstellen in de Antwerpse KBC-toren.

Kunst in Huis

Bovendien wordt hun werk gebundeld in een catalogus en neemt Kunst in Huis een selectie van de werken op in haar collectie. Kers op de taart is de geldprijs: de drie favorieten van de jury winnen respectievelijk 1200, 800 en 500 euro.

Eind 2009 stuurden meer dan honderd jonge beeldende kunstenaars hun portfolio door. Daaruit selecteerden juryleden Menno Meewis, (conservator Middelheimmuseum), Raf Coenjaerts (directeur Kunst in Huis), Inge Braeckman (kunstcriticus, redacteur art) en Lieven Segers (kunstenaar) 35 kunstenaars die hun voorstel mochten uitwerken.

Elien Haentjens

Voor het eerst organiseert de provincie Antwerpen, in samenwerking met AmuseeVous, een wedstrijd om jonge kunstenaars aan te moedigen in hun werk. Het startschot van het evenement is in Mechelen gegeven. Naast Frappant TXT, dat jonge schrijvers wil aanmoedigen, is er nu Frappant XPO. Dat project geeft 35 beeldende kunstenaars tussen 18 en 30 jaar de kans om tentoon te stellen op een interessante locatie. Zo palmt het jong talent sinds afgelopen weekend de Mechelse Sint-Romboutstoren in. Op 27 maart volgt de opening in het Antwerpse Diamantmuseum, een week later gaat in het Fotomuseum de vernissage van de laatste voorronde-expo door. Op elke vernissage selecteert de jury één kunstenaar die rechtstreeks doorgaat naar de finale. In Mechelen was Sarah De Wilde de uitverkorene, in Turnhout was dat Griet Teck. Na de allerlaatste vernissage maakt de jury nog vijf extra finalisten bekend. Die tien kunstenaars mogen van 25 juni tot 25 juli hun werk aan het grote publiek voorstellen in de Antwerpse KBC-toren. Kunst in Huis Bovendien wordt hun werk gebundeld in een catalogus en neemt Kunst in Huis een selectie van de werken op in haar collectie. Kers op de taart is de geldprijs: de drie favorieten van de jury winnen respectievelijk 1200, 800 en 500 euro. Eind 2009 stuurden meer dan honderd jonge beeldende kunstenaars hun portfolio door. Daaruit selecteerden juryleden Menno Meewis, (conservator Middelheimmuseum), Raf Coenjaerts (directeur Kunst in Huis), Inge Braeckman (kunstcriticus, redacteur art) en Lieven Segers (kunstenaar) 35 kunstenaars die hun voorstel mochten uitwerken. Elien Haentjens