We kennen Hopper vooral van zijn rollen in onder meer Apocalypse Now, Blue Velvet, True Romance en Easy Rider. Maar hij was ook een begenadigd fotograaf. Van hippies tot bikers tot Hollywoodsterren, Dennis Hopper legde de Amerikaanse cultuur van de jaren zestig vast op de gevoelige plaat terwijl hij met zijn camera rondstruinde. De beelden geven ons vandaag de dag een boeiende inkijk in vervlogen tijden en het leven van Amerikanen tijdens de sixties.

Alle beelden die tijdens de expo in Londen te zien zijn, werden zorgvuldig uitgekozen door Dennis Hopper zelf voor zijn eerste tentoonstelling in 1970.

In onderstaande video geeft curator Petra Giloy-Hirtz uitleg bij de RA expo 'Dennis Hopper: The Lost Album'. (LP)

Nog tot 19/10 in de Royal Academy of Arts in Londen.

We kennen Hopper vooral van zijn rollen in onder meer Apocalypse Now, Blue Velvet, True Romance en Easy Rider. Maar hij was ook een begenadigd fotograaf. Van hippies tot bikers tot Hollywoodsterren, Dennis Hopper legde de Amerikaanse cultuur van de jaren zestig vast op de gevoelige plaat terwijl hij met zijn camera rondstruinde. De beelden geven ons vandaag de dag een boeiende inkijk in vervlogen tijden en het leven van Amerikanen tijdens de sixties. Alle beelden die tijdens de expo in Londen te zien zijn, werden zorgvuldig uitgekozen door Dennis Hopper zelf voor zijn eerste tentoonstelling in 1970. In onderstaande video geeft curator Petra Giloy-Hirtz uitleg bij de RA expo 'Dennis Hopper: The Lost Album'. (LP)