De wetenschappers achter het algoritme zijn verbonden aan de universiteit van Tuebingen. Hun onderzoek doopten ze A Neural Algorithm of Artistic Style. Inmiddels verscheen het al in het wetenschappelijk topvakblad Nature.

De onderzoekers demonstreerden alvast hun techniek op een foto van de Eiffeltoren. In een uur toverden ze die om in een afbeelding die sterk doet denken aan Vincent Van Goghs Sterrennacht. Van Amerikaans president Barack Obama maakten ze een nieuw werk in de stijl van Pablo Picasso. De wetenschappers zijn van plan het algoritme te optimaliseren, zodat het proces binnenkort nog sneller verloopt.

'De belangrijkste vaststelling van ons onderzoek is dat we het onderwerp van een schilderij perfect kunnen scheiden van de schilderstijl', zegt hoofdonderzoeker Leon Gatys in de Britse krant The Guardian. 'Die schilderstijl kunnen we dan toepassen op een ander onderwerp. Het resultaat is een nieuwe, betekenisvolle afbeelding.' (JVL)

De wetenschappers achter het algoritme zijn verbonden aan de universiteit van Tuebingen. Hun onderzoek doopten ze A Neural Algorithm of Artistic Style. Inmiddels verscheen het al in het wetenschappelijk topvakblad Nature.De onderzoekers demonstreerden alvast hun techniek op een foto van de Eiffeltoren. In een uur toverden ze die om in een afbeelding die sterk doet denken aan Vincent Van Goghs Sterrennacht. Van Amerikaans president Barack Obama maakten ze een nieuw werk in de stijl van Pablo Picasso. De wetenschappers zijn van plan het algoritme te optimaliseren, zodat het proces binnenkort nog sneller verloopt.'De belangrijkste vaststelling van ons onderzoek is dat we het onderwerp van een schilderij perfect kunnen scheiden van de schilderstijl', zegt hoofdonderzoeker Leon Gatys in de Britse krant The Guardian. 'Die schilderstijl kunnen we dan toepassen op een ander onderwerp. Het resultaat is een nieuwe, betekenisvolle afbeelding.' (JVL)