De bekendste hedendaagse kunstenaar van China werd in 2011 door de politie opgepakt toen hij op weg was naar Hongkong. Na 81 dagen opsluiting kwam hij vrij, maar bleef hij onder huisarrest staan. Zijn paspoort werd ingehouden. Vier jaar lang kon hij zijn geboorteland niet verlaten.

Weerzien zoon

Zijn eerstvolgende reis gaat mogelijk naar Duitsland, waar Ai zijn 6-jarige zoon wil bezoeken die in Berlijn schoolloopt. Bovendien wil hij in Duitsland op controle na de operatie die hij er aan zijn hoofd onderging. Ai werd in 2009 in München geopereerd voor de behandeling van de gevolgen van een brutale aanval van een Chinese ambtenaar. (Belga/LP)

??????????

Een foto die is geplaatst door Ai Weiwei (@aiww) op

De bekendste hedendaagse kunstenaar van China werd in 2011 door de politie opgepakt toen hij op weg was naar Hongkong. Na 81 dagen opsluiting kwam hij vrij, maar bleef hij onder huisarrest staan. Zijn paspoort werd ingehouden. Vier jaar lang kon hij zijn geboorteland niet verlaten.Weerzien zoonZijn eerstvolgende reis gaat mogelijk naar Duitsland, waar Ai zijn 6-jarige zoon wil bezoeken die in Berlijn schoolloopt. Bovendien wil hij in Duitsland op controle na de operatie die hij er aan zijn hoofd onderging. Ai werd in 2009 in München geopereerd voor de behandeling van de gevolgen van een brutale aanval van een Chinese ambtenaar. (Belga/LP)