De tuin van het Museum David en Alice van Buuren is ongetwijfeld een van de mooiste en meest mysterieuze plekjes van Brussel. Herontdek dit labyrint met de beelden van Catherine François.
De Brusselse beeldhouwster Catherine François is deze zomer de gastkunstenaar van het Museum David en Alice van Buuren in Ukkel. Haar beelden worden geëxposeerd in de prachtige tuin met labyrint van de destijds beroemde ontwerper René Perchère. Dit museum is trouwens een van de meest unieke muzentempels van ons land.

Het betreft een privémuseum, destijds de woning van bankier David van Buuren. Van Buuren liet het pand voor de oorlog bouwen in de stijl van de Amsterdamse School. Hij was een getalenteerd kunstverzamelaar.

Monumentaal
In de woning met zijn originele interieur kan je onder meer schilderijen bewonderen van Pieter Bruegel, Gustave Van de Woestijne en Pieter Saenredam.

Catherine François maakt prachtige beelden van brons en aluminium, geïnspireerd op de natuur. Ze vergroot bijvoorbeeld stukken verweerd hout, steen of schelpen uit tot monumentale beelden.

Piet Swimberghe

De tentoonstelling loopt van 10 mei tot 20 oktober in het Museum van Buuren, Leo Erreralaan 41 te 1180 Ukkel.

De tuin van het Museum David en Alice van Buuren is ongetwijfeld een van de mooiste en meest mysterieuze plekjes van Brussel. Herontdek dit labyrint met de beelden van Catherine François. De Brusselse beeldhouwster Catherine François is deze zomer de gastkunstenaar van het Museum David en Alice van Buuren in Ukkel. Haar beelden worden geëxposeerd in de prachtige tuin met labyrint van de destijds beroemde ontwerper René Perchère. Dit museum is trouwens een van de meest unieke muzentempels van ons land. Het betreft een privémuseum, destijds de woning van bankier David van Buuren. Van Buuren liet het pand voor de oorlog bouwen in de stijl van de Amsterdamse School. Hij was een getalenteerd kunstverzamelaar. Monumentaal In de woning met zijn originele interieur kan je onder meer schilderijen bewonderen van Pieter Bruegel, Gustave Van de Woestijne en Pieter Saenredam. Catherine François maakt prachtige beelden van brons en aluminium, geïnspireerd op de natuur. Ze vergroot bijvoorbeeld stukken verweerd hout, steen of schelpen uit tot monumentale beelden. Piet Swimberghe