Brussels minister-president Rudi Vervoort en voorzitter Serge Lasvignes van het Centre Pompidou bezegelden donderdagmiddag de samenwerking met een protocolakkoord. Het Brussels gewest kocht de site een jaar geleden aan. Het Centre Pompidou zal werken uit zijn collectie van meer dan 120.000 werken ter beschikking stellen. Daarnaast zal het Centre ook meewerken aan de uitbouw van de collectie en het programma van het nieuwe museum, zei Lasvignes.

Rudi Vervoort kondigde ook aan dat de site ook de nieuwe thuishaven worden van de stichting CIVA, het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap. De opening van het museum is ten laatste voorzien voor 2020, maar de eerste tentoonstelling is in 2018 gepland. De voormalige kabinetchef van Vervoort, Yves Goldstein, moet als zaakgelastigde de lijnen van de nieuwe instelling uitzetten. (BELGA/JVL)

Brussels minister-president Rudi Vervoort en voorzitter Serge Lasvignes van het Centre Pompidou bezegelden donderdagmiddag de samenwerking met een protocolakkoord. Het Brussels gewest kocht de site een jaar geleden aan. Het Centre Pompidou zal werken uit zijn collectie van meer dan 120.000 werken ter beschikking stellen. Daarnaast zal het Centre ook meewerken aan de uitbouw van de collectie en het programma van het nieuwe museum, zei Lasvignes. Rudi Vervoort kondigde ook aan dat de site ook de nieuwe thuishaven worden van de stichting CIVA, het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap. De opening van het museum is ten laatste voorzien voor 2020, maar de eerste tentoonstelling is in 2018 gepland. De voormalige kabinetchef van Vervoort, Yves Goldstein, moet als zaakgelastigde de lijnen van de nieuwe instelling uitzetten. (BELGA/JVL)