De verkoop vond plaats op een veiling bij Sotheby's in Hong Kong. Sotheby's maakte zelf de recordverkoop bekend. Het werk 'Forever Lasting Love' maakte deel uit van de omvangrijke kunstcollectie van de Belgische kunstverzamelaar baron Guy Ullens.

In totaal werden 105 stukken uit de collectie van de baron te koop aangeboden. Het schilderij in kwestie bracht meer dan het dubbel op dan de geschatte waarde.

"De legendarische Ullens-collectie toonde de geschiedenis van China aan de hand van kunstwerken. Vele werken dateren van het ontstaan van de hedendaagse Chinese kunst in de jaren 80", aldus Evelyn Lin van Sotheby's. (Belga/EE)

De verkoop vond plaats op een veiling bij Sotheby's in Hong Kong. Sotheby's maakte zelf de recordverkoop bekend. Het werk 'Forever Lasting Love' maakte deel uit van de omvangrijke kunstcollectie van de Belgische kunstverzamelaar baron Guy Ullens. In totaal werden 105 stukken uit de collectie van de baron te koop aangeboden. Het schilderij in kwestie bracht meer dan het dubbel op dan de geschatte waarde. "De legendarische Ullens-collectie toonde de geschiedenis van China aan de hand van kunstwerken. Vele werken dateren van het ontstaan van de hedendaagse Chinese kunst in de jaren 80", aldus Evelyn Lin van Sotheby's. (Belga/EE)