Van 20 tot en met 22 november is er bovendien een feestweekend waar jong en oud getrakteerd zal worden op hapjes, drankjes en muziek. Ook de nieuwe collectiepresentatie "Photography Inc." zal dan in première gaan.

"Photography Inc." zal volgens het FoMu de geschiedenis van de fotografie vertellen vanuit de invalshoek van de industrie, zoals de bedrijven Agfa-Gevaert en Kodak. Er zullen niet alleen foto's, maar ook camera's, tijdschriften en albums te zien zijn met werk van topfotografen als Henry Fox Talbot, Louis Ghémar, Frank Philippi en Willy Kessels.

De stad rond

Deze zomer al viert het FoMu zijn jubileum met een mobiele fotocabine die de stad zal rondtrekken. Verder kan je eigen foto's insturen, die dan kans maken om op de "birthday wall" van het museum te prijken, waar het publiek kan laten weten welke foto het de mooiste vindt.

De vijftigste verjaardag van het FoMu valt ook nog samen met de start van de bouw van een ernaast gelegen nieuw klimaatneutraal depot. De collectie van het museum omvat intussen al zowat een miljoen stukken en die kwetsbare objecten moeten in de beste omstandigheden bewaard kunnen worden. De "Lieven Gevaerttoren" moet daar een antwoord op bieden. Tegen eind 2016 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.

(Belga)

Van 20 tot en met 22 november is er bovendien een feestweekend waar jong en oud getrakteerd zal worden op hapjes, drankjes en muziek. Ook de nieuwe collectiepresentatie "Photography Inc." zal dan in première gaan."Photography Inc." zal volgens het FoMu de geschiedenis van de fotografie vertellen vanuit de invalshoek van de industrie, zoals de bedrijven Agfa-Gevaert en Kodak. Er zullen niet alleen foto's, maar ook camera's, tijdschriften en albums te zien zijn met werk van topfotografen als Henry Fox Talbot, Louis Ghémar, Frank Philippi en Willy Kessels. Deze zomer al viert het FoMu zijn jubileum met een mobiele fotocabine die de stad zal rondtrekken. Verder kan je eigen foto's insturen, die dan kans maken om op de "birthday wall" van het museum te prijken, waar het publiek kan laten weten welke foto het de mooiste vindt. De vijftigste verjaardag van het FoMu valt ook nog samen met de start van de bouw van een ernaast gelegen nieuw klimaatneutraal depot. De collectie van het museum omvat intussen al zowat een miljoen stukken en die kwetsbare objecten moeten in de beste omstandigheden bewaard kunnen worden. De "Lieven Gevaerttoren" moet daar een antwoord op bieden. Tegen eind 2016 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.(Belga)