Het Ashmolean Museum in Oxford zal het paneeltje 'Hoofd van een man met baard', dat in 1951 werd verworven uit een nalatenschap, komende week toevoegen aan de Rembrandt-tentoonstelling.

Het Rembrandt Research Project, de toonaangevende autoriteit op dit gebied, legde het werk in 1981 terzijde als een waarschijnlijke imitatie in de stijl van de schilder en vermoedelijk vervaardigd aan het eind van de 17e eeuw. Toen was Rembrandt al overleden.

Het Britse museum liet het paneel analyseren door de Duitse wetenschapper Peter Klein, die vaststelde dat het gebruikte hout van dezelfde Baltische eik stamde waarop Rembrandt rond 1630 het werk 'Andromeda geketend aan de rotsen' schilderde en zijn goede bekende Jan Lievens het 'Portret van Rembrandts moeder'.

Het Ashmolean Museum in Oxford zal het paneeltje 'Hoofd van een man met baard', dat in 1951 werd verworven uit een nalatenschap, komende week toevoegen aan de Rembrandt-tentoonstelling. Het Rembrandt Research Project, de toonaangevende autoriteit op dit gebied, legde het werk in 1981 terzijde als een waarschijnlijke imitatie in de stijl van de schilder en vermoedelijk vervaardigd aan het eind van de 17e eeuw. Toen was Rembrandt al overleden. Het Britse museum liet het paneel analyseren door de Duitse wetenschapper Peter Klein, die vaststelde dat het gebruikte hout van dezelfde Baltische eik stamde waarop Rembrandt rond 1630 het werk 'Andromeda geketend aan de rotsen' schilderde en zijn goede bekende Jan Lievens het 'Portret van Rembrandts moeder'.