De Kutgitaar-special

De Kutgitaar is een multimediaal literair magazine 'zonder al te veel pretenties' - u krijgt er al eens een stukje zoethout of een draagbare lasershow bij geleverd - met bijdragen van Martijn Brugman, Geert Simonis, Dave Eggers en vele anderen. Compleet onvoorspelbaar, en de speciale performance in het Huis van Alijn zal dat ook zijn.

Reconciliatio et paenitentia

Amenra, gf
Amenra © gf

Dat de heren van de Belgische sludgetitaan Amenra wel eens via religieuze thema's naar binnen durven te blikken wist u al. Samen met de (analoge) fotograaf Jeroen Mylle maakte zanger Colin H. Van Eeckhout een atmosferische kortfilm waarin De messe / De metanoia (een akoestische versie van Amenra's Mass V, verkrijgbaar in de vorm van - uiteraard - een paternoster, met USB-stick), naar beeld werd vertaald.

Te zien in de paardenstallen van het Gravensteen.

Brihang ft. Mick Lemaire & Antoine Goossens

Poëzie of hiphop? Het is een vraag die zich bij weinig contemporaine spitters stelt. Maar bij Gentenaar Boudy 'Brihang' Verleye en zijn kompanen Mick 'Le Mayor' Lemaire en Antoine Goossens wel. Door de begeleidende livedrawing in de beeldentuin van Sint-Lucas zult u zich een nog beter beeld kunnen schetsen van Brihangs atypische boetseerbeats.

Vibrant Matter

In kunstgalerie Kiosk kunt u een internationale expositie van onder anderen Analia Saban, die geregeld haar doeken met deconstructivistische lasers te lijf gaat, Karsten Födinger, Camilla Löw en de minimalistische Eva Rothschild aandoen. Een levendige explosie aan verschillende compositiestijlen, die de ruimte ten volle zal benutten.

Mijn begrafenis

Publicaties zoals Hattie of Stöf (1 en 2) maakten al duidelijk dat de Gentse illustrator en striptekenaar Maarten De Saeger veel van Joann Sfar, Lewis Trondheim of Jean-Jacques Sempé gelezen heeft. In Mijn begrafenis, dat hij in Café De Loge presenteert, kijkt een dode naar zijn eigen uitvaart. 'Cindy, breng papa naar huis als hij dronken is'

De Kutgitaar is een multimediaal literair magazine 'zonder al te veel pretenties' - u krijgt er al eens een stukje zoethout of een draagbare lasershow bij geleverd - met bijdragen van Martijn Brugman, Geert Simonis, Dave Eggers en vele anderen. Compleet onvoorspelbaar, en de speciale performance in het Huis van Alijn zal dat ook zijn.Dat de heren van de Belgische sludgetitaan Amenra wel eens via religieuze thema's naar binnen durven te blikken wist u al. Samen met de (analoge) fotograaf Jeroen Mylle maakte zanger Colin H. Van Eeckhout een atmosferische kortfilm waarin De messe / De metanoia (een akoestische versie van Amenra's Mass V, verkrijgbaar in de vorm van - uiteraard - een paternoster, met USB-stick), naar beeld werd vertaald. Te zien in de paardenstallen van het Gravensteen.Poëzie of hiphop? Het is een vraag die zich bij weinig contemporaine spitters stelt. Maar bij Gentenaar Boudy 'Brihang' Verleye en zijn kompanen Mick 'Le Mayor' Lemaire en Antoine Goossens wel. Door de begeleidende livedrawing in de beeldentuin van Sint-Lucas zult u zich een nog beter beeld kunnen schetsen van Brihangs atypische boetseerbeats.In kunstgalerie Kiosk kunt u een internationale expositie van onder anderen Analia Saban, die geregeld haar doeken met deconstructivistische lasers te lijf gaat, Karsten Födinger, Camilla Löw en de minimalistische Eva Rothschild aandoen. Een levendige explosie aan verschillende compositiestijlen, die de ruimte ten volle zal benutten. Publicaties zoals Hattie of Stöf (1 en 2) maakten al duidelijk dat de Gentse illustrator en striptekenaar Maarten De Saeger veel van Joann Sfar, Lewis Trondheim of Jean-Jacques Sempé gelezen heeft. In Mijn begrafenis, dat hij in Café De Loge presenteert, kijkt een dode naar zijn eigen uitvaart. 'Cindy, breng papa naar huis als hij dronken is'