Op de "Gentsche Fieste" wordt tien dagen lang gratis muziek gespeeld op tien pleinen. Daarnaast zijn er ook zes internationale festivals: Gent Jazz festival, net voor de eigenlijke feesten, het straattheaterfestival MiramirO, het Internationaal Puppetbuskersfestival, 10 Days Off, Jeugdcircusfestival en Boomtown dat dit jaar de Kouter met hedendaagse kunst zal opvrolijken.

Maar er is meer: 231 organisatoren richten 1.139 evenementen in die samen goed zijn voor minstens 3.931 activiteiten. Track werkt onder meer een feestenformule uit, het thema van het knotsgekke Cirq in de Willem De Beersteeg is dit jaar "Batabang", het einde der tijden.

De stad Gent raadt bezoekers af om met de wagen tot in het centrum te rijden. De NMBS biedt B-dagtrips aan. Vanaf de gratis Park + Ride Flanders Expo rijdt tram 1 de klok rond, ook in Gentbrugge en Oostakker zijn er Park + Rideparkings met aansluitend openbaar vervoer.

Vanaf 14 uur zal, met uitzondering van tramlijn 1 die via de Veldstraat terug naar het station rijdt, het tram- en busverkeer door de Feestenzone zelf onderbroken worden. Vanaf Gent Zuid rijden opnieuw tot 4 uur nachtbussen naar randgemeenten.

De Gentse Feesten zijn te vinden op www.gentsefeesten.be, m.gentsefeesten.be en sociale netwerksites waaronder Twitter: @GFGent en îGF12.

Op de "Gentsche Fieste" wordt tien dagen lang gratis muziek gespeeld op tien pleinen. Daarnaast zijn er ook zes internationale festivals: Gent Jazz festival, net voor de eigenlijke feesten, het straattheaterfestival MiramirO, het Internationaal Puppetbuskersfestival, 10 Days Off, Jeugdcircusfestival en Boomtown dat dit jaar de Kouter met hedendaagse kunst zal opvrolijken. Maar er is meer: 231 organisatoren richten 1.139 evenementen in die samen goed zijn voor minstens 3.931 activiteiten. Track werkt onder meer een feestenformule uit, het thema van het knotsgekke Cirq in de Willem De Beersteeg is dit jaar "Batabang", het einde der tijden. De stad Gent raadt bezoekers af om met de wagen tot in het centrum te rijden. De NMBS biedt B-dagtrips aan. Vanaf de gratis Park + Ride Flanders Expo rijdt tram 1 de klok rond, ook in Gentbrugge en Oostakker zijn er Park + Rideparkings met aansluitend openbaar vervoer. Vanaf 14 uur zal, met uitzondering van tramlijn 1 die via de Veldstraat terug naar het station rijdt, het tram- en busverkeer door de Feestenzone zelf onderbroken worden. Vanaf Gent Zuid rijden opnieuw tot 4 uur nachtbussen naar randgemeenten. De Gentse Feesten zijn te vinden op www.gentsefeesten.be, m.gentsefeesten.be en sociale netwerksites waaronder Twitter: @GFGent en îGF12.