De Amerikaanse contrabassist Charlie Haden is overleden na een aanslepende ziekte. Hij werd omringd door zijn vrouw, Ruth Cameron, en zij n vier kinderen.

Haden begon zijn carrière met het kwartet van freejazz-pionier Ornette Coleman, aan het einde van de jaren 50. Het was deze samenwerking die Haden wellicht het bekendst maakte. Het magazine 'Time' omschrijft Haden als een van de meest begaafde en stoutmoedige jazzmuzikanten ooit. Zijn overleden betekent een groot verlies voor de wereld van de jazz. In juni van dit jaar bracht hij nog een plaat uit met pianist Keith Jarret, met de haast profetische titel 'Last Dance'. In 2011 stond Haden nog als headliner op Jazz Middelheim. Ook op Gent Jazz stond hij enkele keren op het podium. (LVR/Belga)

De Amerikaanse contrabassist Charlie Haden is overleden na een aanslepende ziekte. Hij werd omringd door zijn vrouw, Ruth Cameron, en zij n vier kinderen.Haden begon zijn carrière met het kwartet van freejazz-pionier Ornette Coleman, aan het einde van de jaren 50. Het was deze samenwerking die Haden wellicht het bekendst maakte. Het magazine 'Time' omschrijft Haden als een van de meest begaafde en stoutmoedige jazzmuzikanten ooit. Zijn overleden betekent een groot verlies voor de wereld van de jazz. In juni van dit jaar bracht hij nog een plaat uit met pianist Keith Jarret, met de haast profetische titel 'Last Dance'. In 2011 stond Haden nog als headliner op Jazz Middelheim. Ook op Gent Jazz stond hij enkele keren op het podium. (LVR/Belga)