Rond 16 uur (1 uur in België), een uur voor het begin van de tv-uitzending in het Beverly Hilton, bleek geen enkele acteur of actrice de oproep naast zich neer te hebben gelegd. Een honderdtal actrices zaten achter het initiatief, onder wie Natalie Portman en Reese Witherspoon. Zij richtten de organisatie Time's Up op, om de verdediging van slachtoffers van seksuele agressie op het werk te financieren.

Ook Jessica Chastain, een van de meest openlijk feministische actrices, droeg zwart. 'We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair', zei Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'.

Enkele sterren waren vergezeld door activisten, zoals Meryl Streep, die Ai-jen Poo met zich meebracht, de directrice van de Nationale Alliantie voor Huishoudelijke Werkers. De zeldzame vrouwen in rood, mauve of pastelkleuren werden vreemd bekeken.

Ook de mannen toonden zich solidair. Om zeker te zijn dat de boodschap overkwam, droeg onder anderen acteur Bob Odenkirk een badge van 'Time's Up'.

Rond 16 uur (1 uur in België), een uur voor het begin van de tv-uitzending in het Beverly Hilton, bleek geen enkele acteur of actrice de oproep naast zich neer te hebben gelegd. Een honderdtal actrices zaten achter het initiatief, onder wie Natalie Portman en Reese Witherspoon. Zij richtten de organisatie Time's Up op, om de verdediging van slachtoffers van seksuele agressie op het werk te financieren. Ook Jessica Chastain, een van de meest openlijk feministische actrices, droeg zwart. 'We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair', zei Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'. Enkele sterren waren vergezeld door activisten, zoals Meryl Streep, die Ai-jen Poo met zich meebracht, de directrice van de Nationale Alliantie voor Huishoudelijke Werkers. De zeldzame vrouwen in rood, mauve of pastelkleuren werden vreemd bekeken. Ook de mannen toonden zich solidair. Om zeker te zijn dat de boodschap overkwam, droeg onder anderen acteur Bob Odenkirk een badge van 'Time's Up'.