Foto

In beeld: dit was Paradise City 2019

U danste zich alweer een breuk op Paradise City, het festival dat het kasteeldomein Ribeaucourt in Perk de voorbije drie dagen onderdompelde in electro én eco. Onze fotograaf mengde zich in het feestgedruis.

Knack

In beeld: Udsjuen, Koenraad Tinel exposeert 70 beelden en 90 tekeningen in Gent

Beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel exposeert maar liefst 70 beelden en 90 tekeningen op drie locaties in Gent. 'De lovende woorden die ik nu naar mijne kop gegooid krijg, daar schrik ik van. Nooit meegemaakt.'Woensdag leest u in Knack een interview met Koenraad Tinel. Lees hier al een reportage over de tentoonstelling: ''t Es wried schuune'.

Knack

In beeld: langste rijdende kunstwerk ter wereld komt aan in Brussel

De Klimaattrein, 's werelds langste mobiele straatkunstwerk, is aangekomen in het station van Schaarbeek. De Trein van Noach is een initiatief van Rail Freight Forward, een coalitie van Europese spoorvrachtoperatoren en -verenigingen die de negatieve impact van het vrachtvervoer op onze planeet drastisch willen verminderen. De trein zag het licht op de klimaatconferentie in Katowice. Van daaruit reisde de klimaattrein door naar Wenen, Berlijn, en Parijs, waar het rijdende kunstwerk aangevuld werd met telkens twee containers die beschilderd werden door lokale straatkunstenaars. De inspiratie voor de kunstenaars is natuurlijk de Ark van Noach, mogelijk het oudste verhaal over milieuactivisme.

Knack

In beeld: cartoonist MAARTEN! wil al uw dromen

Geef Me Al Je Dromen! is de tweede bundel van cartoonist Maarten Van Praet (MAARTEN!). In de bundel verzamelt hij 147 van zijn beste cartoons, verschenen voor EOS magazine, De Standaard Avond, Kluger Hans en andere magazines en websites. Knack biedt u een voorsmaakje aan. Geef Me Al Je Dromen! van MAARTEN! is uitgegeven door Stripgilde uitgeverij, €15