Flits Flits! De laatste dagen in Cannes

Flits Flits! De laatste dagen in Cannes
Jurylid Uma Thurman arriveert in een strakke blauwe jurk op de rode loper voor de slotceremonie van het Filmfestival van Cannes. © Reuters

Slider 1x © Reuters

Jurylid Uma Thurman arriveert in een strakke blauwe jurk op de rode loper voor de slotceremonie van het Filmfestival van Cannes.

Slider 2x © Reuters

Juryvoorzitter Robert de Niro en Master of Ceremony Melanie Laurent schitteren op het podium tijdens de slotceremonie in Cannes.

Slider 3x © Reuters

Terrence Malick stuurde zijn kat, actrice Jane Fonda, om de Gouden Palm voor zijn film 'The Tree of Life' in ontvangst te nemen.

Slider 4x © Reuters

Kirsten Dunst straalt op het podium van Cannes nadat ze te horen kreeg dat ze de prijs voor beste actrice, voor haar rol in 'Melancholia' van Lars von Trier, gewonnen heeft.

Slider 5x © Reuters

Actrice Kirsten Dunst is enorm vereerd voor de award van 'Beste Actrice' in Cannes voor haar rol in Lars von Triers 'Melancholia'. Naast haar staat acteur Edgar Ramirez.

Slider 6x © Reuters

Jean Dujardin is zichtbaar in de wolken met zijn award voor 'Beste Acteur' voor zijn rol in Michel Hazanavicius' 'The Artist'.

Slider 7x © Reuters

Jean Dujardin ('The Artist') steekt zijn vreugde, om als 'Beste Acteur' van de 64ste editie van het Filmfestival van Cannes door het leven te gaan, niet onder stoelen of banken.

Slider 8x © Reuters

Regisseur Nicolas Winding Refn (rechts) en Ryan Gosling (links) zoenen elkaar uitbundig op de mond voor het oog van de vele fotografen. Nicolas Winding Refn kreeg de award van 'Beste Regisseur' voor zijn film 'Drive' mee naar huis.

Slider 9x © Reuters

De gebroeders Dardenne wonnen in Cannes geen derde Gouden Palm, maar kaapten wel de Grote Prijs van de Jury weg voor hun film 'Le gamin au vélo'.

Slider 10x © Reuters

Ook de jonge Thomas Doret, dé ster uit 'Le Gamin au Vélo' van de Dardennes, was op de slotceremonie in Cannes aanwezig. Weinig 13-jarigen doen hem dit na.

Slider 11x © Reuters

Actrice Kirsten Dunst toont met zeer veel trots haar prijs voor 'Beste Actrice' aan de Cannes-fotografen.

Slider 12x © Reuters

'Beste Acteur'-winnaar Dujardin steelt de show op de slotceremonie in Cannes. Hij knielt voor de voltallig jury.

Slider 12x © Reuters

'Beste Acteur'-winnaar Dujardin steelt de show op de slotceremonie in Cannes. Hier mag zijn vrouw, de actrice Alexandra Lamy, eraan geloven.

Slider 14x © Reuters

De winnaars en de jury van de 64ste editie van het Filmfestival van Cannes poseren een laatste maal tijdens de slotceremonie. Weldra keert de rust weer in de Zuid-Franse badstad.

Slider 15x © Reuters

Jean-Pierre en Luc Dardenne vinden het wellicht geen probleem om hun 'Grote Prijs van de Jury' ('Grand Prix') te delen met elkaar.

Slider 18 © Reuters

De Franse acteur Jean-Paul Belmondo werd in Cannes voor zijn hele carrière beloond met een Gouden Palm. De 78-jarige Belmondo ontving de prijs na de vertoning van een documentaire over zichzelf. De Franse acteur daagde in Cannes op met vriendin Barbara Gandolfi, een Belgisch ex-Playboy model.

vuist von Trier © Reuters

Lars von Trier: nooit om wat controverse verlegen.

Von Trier en Dunst persconferentie © Reuter

Kirsten Dunst kijkt bedenkelijk toe hoe 'Melancholia'-regisseur Lars von Trier zich op dé ophefmakende persconferentie, waar von Trier verklaarde sympathie te voelen voor Hitler, steeds verder in nesten werkt.

Von Trier met cast © Reuters

Regisseur von Trier omringt door vrouw Bent Froge en 'Melancholia'-cast, vóór de organisatie van het filmfestival hem de deur wees.

Model Eva Herzigova © Reuters

Modellen op de rode loper: Eva Herzigova pikt 'La Conquête' in Cannes mee.

Model Kroes © Reuters

Modellen op de rode loper: Ook Doutzen Kroes passeert de rode loper voor de vertoning van 'La Conquête'.

Slider 19 © Reuters

Mel Gibson en Jodie Foster amuseren zich duidelijk op de rode loper in Cannes. The Beaver bleef - gelukkig maar - thuis.

cast La Conquête © Reuters

Hoofdrolspelers Denis Podalydès en Florence Pernel poseren voor de vele fotografen, die allen een glimp willen opvangen van 'Mme et Mr. Sarkozy'. ('La Conquête')

Slider 1 © Reuters

De bekende juryleden maken zich klaar voor de 64ste editie van het Filmfestival van Cannes. Voor deze loodzware taak laat juryvoorzitter Robert De Niro zich onder meer bijstaan door de Amerikaanse actrice Uma Thurman en de Britse acteur Jude Law.

Slider 1b © Reuters

De extravagante zangeres Lady Gaga kwam in Cannes, omringd door een leger bodyguards, repeteren voor 'Le Grand Journal', een televisieshow op Canal Plus.

Slider 1c © Reuters

Het Filmfestival van Cannes opende met 'Midnight in Paris', een luchtige romantische film van Woody Allen. Acteurs Owen Wilson en Rachel McAdams poseren met de 75-jarige regisseur.

Slider 2 © Reuters

Ook de piraten meerden aan in Cannes. Johnny Depp, aka kapitein Jack Sparrow, ontfermt zich over 'Pirates of the Caribbean'-nieuwkomers Astrid Berges-Frisbey en Penélope Cruz.

Slider 3 © Reuters

De 73-jarige (!) actrice Jane Fonda passeert de rode lopers in Cannes voor de vertoning van 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'.

Slider 4 © Reuters

Regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne ('Le gamin au vélo') zijn overduidelijk meer dan tevreden met hun keuze voor de bekende Belgische actrice Cécile de France.

Slider 5 © Reuters

Voor de dertienjarige Thomas Doret ('Le gamin au vélo') bestaan er wellicht leukere activiteiten dan persconferenties bijwonen. Met de fiets rijden bijvoorbeeld.

Slider 6 © Reuters

De gebroeders Dardenne, actrice Cécile de France en de jonge acteur Thomas Doret zijn zichtbaar content met de eerste, lovende reacties op 'Le gamin au vélo'. Op naar de derde Gouden Palm?

Slider 7 © Reuters

Actrice Angelina Jolie leende haar stem aan de animatiefilm 'Kung Fu Panda 2'. Madame Pitt kroop opnieuw in de rol van 'Tigress'.

Slider 8 © Reuters

De Zuid-Koreaanse Kim Ki-duk, regisseur van en acteur in 'Arirang' (Un certain regard), heeft duidelijk niet veel werk gehad aan zijn outfit. De regisseur van onder meer 'The Isle', 'Samaratian Girl' en 'Bin-Jip', zakte op zijn sloefen af naar Cannes.

Slider 9 © Reuters

Regisseur Gus Van Sant, die met zijn film 'Restless' de nevensectie Un Certain Regard mocht openen, besluit de fotografen voor te zijn en neemt zelf een kiekje van het persgebeuren.

Slider 16 © Reuters

Regisseur Michel Hazanavicius en acteurs Jean Dujardin en Bérénice Bejo tonen voor de vertoning van hun competitiefilm 'The Artist' hoe het beter kan.

Slider 10 © Reuters

'The Tree of Life' van Terrence Malick was op z'n zachtst gezegd dé film in Cannes waar het meest naar werd uitgekeken. Getuige onder meer de massale belangstelling voor hoofdrolspelers Jessica Chastain en Brad Pitt .

Slider 11 © Reuters

'The Tree of Life'-ster Brad Pitt maakt even tijd om wat handtekeningen uit te delen aan zijn fans.

Slider 11b © Reuters

No Doubt-zangeres Gwen Stefani en hubby Gavin Rossdale, ex-frontman 'Bush', komen in Cannes kijken wat Brad Pitt er in 'The Tree of Life' van gebakken heeft.

Slider 11c © Reuters

Brangelina steelt de show op de rode loper van Cannes.

Slider 12 © Reuters

'Michael'-acteurs Michael Fuith, David Rauchenberger en regisseur Schleinzer poseren op een zeer originele manier op de rode loper in Cannes voor de vertoning van de omstreden competitiefilm over pedofilie, 'Michael'.

Slider 13 © Reuters

Regisseur Moretti komen samen met een deel van zijn cast, onder meer met Margherita Buy en Michel Piccoli, zijn competitiefilm 'Habemus Papam' - voor de latinisten onder ons: 'Wij hebben een paus' - in Cannes voorstellen.

Slider 14 © Reuters

Louisa Krause en Elizabeth Olsen (jawel, hét zusje van de Olsen-tweeling) spelen mee in de voor Un Certain Regard geselecteerde film 'Martha Marcy May Marlene'.

Slider 15 © Reuters

'Sleeping Beauty'-actrices Rachael Blake (links), Emily Browning en regisseur Julia Leigh (rechts) poseren opvallend braafjes op de rode loper in Cannes.

Slider 17 © Reuters

Of Bertrand Bonello met zijn film 'l'Apollonide - Souvenirs de la maison close' de Gouden Palm mee naar huis neemt, valt nog even af te wachten. Maar zijn cast sleept ongetwijfeld alvast de award voor 'meest vreemde en onflatterende poses' in de wacht.