Skoonheid

Waar: Flagey - Studio 5, 19.30u

99 minuten - RegeisseurOliver Hermanus

In de eindbalans van 2012 nam Skoonheid het op tegen kleppers als Amour en Shame en viel hij net buiten onze top 10. Maar toch was deze Afrikaans gesproken film - de eerste ooit in de competitie van Cannes - puik genoeg om drie spaarzaam toegekende sterren te krijgen. In dit venijnige en bij momenten ondraaglijke psychodrama geeft Deon Lotz gestalte aan François, een hitsige huisvader, die zijn homoseksuele verlangens amper onder controle heeft.

Wat van buitenaf smetteloos en vooral steriel oogt, is niet meer dan een dun laagje vernis dat steeds meer gaten begint te vertonen. Een intrigerende film die drijft op het intense contrast tussen de alledaagsheid en de haast dierlijke uitbarstingen die het doorboren. (TVL)

In de eindbalans van 2012 nam Skoonheid het op tegen kleppers als Amour en Shame en viel hij net buiten onze top 10. Maar toch was deze Afrikaans gesproken film - de eerste ooit in de competitie van Cannes - puik genoeg om drie spaarzaam toegekende sterren te krijgen. In dit venijnige en bij momenten ondraaglijke psychodrama geeft Deon Lotz gestalte aan François, een hitsige huisvader, die zijn homoseksuele verlangens amper onder controle heeft. Wat van buitenaf smetteloos en vooral steriel oogt, is niet meer dan een dun laagje vernis dat steeds meer gaten begint te vertonen. Een intrigerende film die drijft op het intense contrast tussen de alledaagsheid en de haast dierlijke uitbarstingen die het doorboren. (TVL)