Mistaken for Strangers

Waar: Studio Skoop, 1 juli om 20.00u in Studio Skoop (Gent)

75 minuten - Regisseur: Tom Berninger

2010 was een belangrijk jaar voor The National. Na vijf goed onthaalde albums stonden ze op het punt om de grootste tournee van hun carrière af te werken. Tom Berninger, broer van frontman Matt, mocht mee en hij zag zijn kans om het hele gebeuren te filmen.

Wat eerst op weinig enthousiasme kon rekenen, is uiteindelijk een bijzondere muziekdocumentaire geworden. Niet de groepsdynamiek van de vaak dronken en verveelde bandleden, maar de relatie tussen twee erg verschillende broers staat centraal in 'Mistaken for Strangers': Tom, een weinig succesvolle schoolverlater met overgewicht en Matt, een idool van miljoenen indiefans. (TVL)

2010 was een belangrijk jaar voor The National. Na vijf goed onthaalde albums stonden ze op het punt om de grootste tournee van hun carrière af te werken. Tom Berninger, broer van frontman Matt, mocht mee en hij zag zijn kans om het hele gebeuren te filmen. Wat eerst op weinig enthousiasme kon rekenen, is uiteindelijk een bijzondere muziekdocumentaire geworden. Niet de groepsdynamiek van de vaak dronken en verveelde bandleden, maar de relatie tussen twee erg verschillende broers staat centraal in 'Mistaken for Strangers': Tom, een weinig succesvolle schoolverlater met overgewicht en Matt, een idool van miljoenen indiefans. (TVL)