Film d'amore e d'anarchia (1973)

Waar: Cinema Galeries, Brussel, 20.00u

120 minuten - Regisseur: Lina Wertmüller

In deze auteursfilm van Lina Wertmüller worden we gedropt in het fascistische Italië van de jaren 1930. We ontmoeten Tonino, een eenvoudige boer, die naar Rome afzakt om Mussolini naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Hij neemt zijn intrek in een bordeel, waar zijn contact, Salome, woont en werkt. Nog voor hij Mussolini kan ombrengen, valt hij als een blok voor Tripolina, een jonge collega van Salome. Wat komt er van deze jonge romance? Is Tonino mans genoeg om de daad bij het woord te houden? En bovenal: lukt het om Il Duce om zeep te helpen?

In een erg entertainende dramedy schakelt Wermüller in sneltempo van charmant gekibbel naar hartstochtelijke verzoeningen en toont ze dat heroïek uit onverwachte hoek kan komen. (TVL)

In deze auteursfilm van Lina Wertmüller worden we gedropt in het fascistische Italië van de jaren 1930. We ontmoeten Tonino, een eenvoudige boer, die naar Rome afzakt om Mussolini naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Hij neemt zijn intrek in een bordeel, waar zijn contact, Salome, woont en werkt. Nog voor hij Mussolini kan ombrengen, valt hij als een blok voor Tripolina, een jonge collega van Salome. Wat komt er van deze jonge romance? Is Tonino mans genoeg om de daad bij het woord te houden? En bovenal: lukt het om Il Duce om zeep te helpen? In een erg entertainende dramedy schakelt Wermüller in sneltempo van charmant gekibbel naar hartstochtelijke verzoeningen en toont ze dat heroïek uit onverwachte hoek kan komen. (TVL)