Dat schrijft de Engelstalige Spaanse krant The Local. Het museum zal het Woody Allen Centre heten en gehuisvest worden in La Llotja, een neoklassiek schoolgebouw uit 1884 in het historische, gotische deel van de stad.

Jaume Roures, oprichter van de Mediapro groep, is de drijvende kracht achter het museum. Hij is een goede vriend van Woody Allen en produceerde drie van zijn films waaronder 'Vicky Cristina Barcelona' die zich afspeelt in Barcelona.

Wanneer het gemeentebestuur zijn definitieve goedkeuring heeft gegeven, opent het museum naar verwachting over twee jaar de deuren. (MS)

Dat schrijft de Engelstalige Spaanse krant The Local. Het museum zal het Woody Allen Centre heten en gehuisvest worden in La Llotja, een neoklassiek schoolgebouw uit 1884 in het historische, gotische deel van de stad. Jaume Roures, oprichter van de Mediapro groep, is de drijvende kracht achter het museum. Hij is een goede vriend van Woody Allen en produceerde drie van zijn films waaronder 'Vicky Cristina Barcelona' die zich afspeelt in Barcelona. Wanneer het gemeentebestuur zijn definitieve goedkeuring heeft gegeven, opent het museum naar verwachting over twee jaar de deuren. (MS)