De gelauwerde filmmaker Wong Kar Wai gaat de eerstvolgende editie van het internationale filmfestival van Berlijn voorzitten. Hij behoort tot de belangrijkste regisseurs van de wereldcinema. De Chinees kreeg tal van internationale prijzen. "Zijn individuele en buitengewone stijl heeft talrijke filmmakers geïnspireerd en Wong Kar Wai tot een van de cultfiguren van de hedendaagse auteurscinema gemaakt", aldus de organisatie van het filmfestival.

De in Hongkong opgegroeide Wong Kar Wai maakte films als "In The Mood For Love", "2046" en "My Blueberry Nights". De internationale jury van de Berlinale beslist wie de Gouden en Zilveren Beren wint. (Belga/DB)

De gelauwerde filmmaker Wong Kar Wai gaat de eerstvolgende editie van het internationale filmfestival van Berlijn voorzitten. Hij behoort tot de belangrijkste regisseurs van de wereldcinema. De Chinees kreeg tal van internationale prijzen. "Zijn individuele en buitengewone stijl heeft talrijke filmmakers geïnspireerd en Wong Kar Wai tot een van de cultfiguren van de hedendaagse auteurscinema gemaakt", aldus de organisatie van het filmfestival. De in Hongkong opgegroeide Wong Kar Wai maakte films als "In The Mood For Love", "2046" en "My Blueberry Nights". De internationale jury van de Berlinale beslist wie de Gouden en Zilveren Beren wint. (Belga/DB)