Zeventien jaar nadat aliens het witte huis in de as legden in 'Independence Day' maakte filmstudio Twentieth Century Fox eind juni bekend dat het de kaskraker, over buitenaardse ruimteschepen die de aarde komen verwoesten, opnieuw leven in wil blazen met een - mogelijk tweedelige - sequel.

Roland Emmerich, bekend omwille van z'n spectaculaire rampenfilms '2012', 'The Day After Tomorrow' en 'Godzilla', bevestigde het nieuws dat hij met Smith rond de tafel zit. De 44-jarige acteur had met Kapitein Steven Hiller de hoofdrol in het origineel uit 1996.

Voorlopige titels zijn 'Independence Day Forever: Part I' en 'Part II'. In de opvolgers zal een nieuwe generatie jonge helden strijden tegen buitenaardse invasies. "En", zo onthulde Emmerich, "Er zal minstens één homoseksueel personage meedoen." Het eerste deel van de sequel zal wellicht in 2015 op het witte doek verschijnen. (QSS)

Zeventien jaar nadat aliens het witte huis in de as legden in 'Independence Day' maakte filmstudio Twentieth Century Fox eind juni bekend dat het de kaskraker, over buitenaardse ruimteschepen die de aarde komen verwoesten, opnieuw leven in wil blazen met een - mogelijk tweedelige - sequel. Roland Emmerich, bekend omwille van z'n spectaculaire rampenfilms '2012', 'The Day After Tomorrow' en 'Godzilla', bevestigde het nieuws dat hij met Smith rond de tafel zit. De 44-jarige acteur had met Kapitein Steven Hiller de hoofdrol in het origineel uit 1996. Voorlopige titels zijn 'Independence Day Forever: Part I' en 'Part II'. In de opvolgers zal een nieuwe generatie jonge helden strijden tegen buitenaardse invasies. "En", zo onthulde Emmerich, "Er zal minstens één homoseksueel personage meedoen." Het eerste deel van de sequel zal wellicht in 2015 op het witte doek verschijnen. (QSS)