Al 24 jaar en 500 afleveringen lang leuken The Simpsons televisieschermen over de hele wereld op. De iconische animatiereeks over de familie Simpson heeft fans over de hele wereld. Homer en Marge Simpson zijn household names, Mister Burns is een van de meest gehate bazen van Amerika en wie droomt er stiekem niet van om eens van een slushie uit de Kwik-E-Mart te mogen slurpen?

In 2007 kreeg de succesreeks een filmisch staartje. Simpsonsfans smeekten al jaren om een langspeelfilm, en kregen die na 18 jaar eindelijk gepresenteerd. The Simpsons Movie was zowel een kritisch als een commercieel succes. De film bracht meer dan 500 miljoen dollar in het laatje en zorgde er op eigen houtje voor dat Spider-Pig een internetsensatie werd. Niet slecht voor een animatieprent die het zonder 3D-effecten moest stellen.

(Nog) geen vervolgfilm

Er wordt dan ook luidop gehoopt op een vervolg. Maar tijdens een vragenronde op de rechtenafdeling van de UCLA heeft Matt Groening, bedenker van The Simpsons, de hoop op een tweede prent de kop ingedrukt. "Het kostte ons vier jaar om de film te maken, en we gingen eraan onderdoor", klonk het. "De film gebruikte animatoren van de reeks en slokte al onze middelen op. Een nieuwe Simpsons-film is voor ons geen prioriteit". Producer David Silvermann smeerde wat zalf op de wonde en nuanceerde de woorden van Groening snel. "Een sequel is zeker mogelijk in de toekomst, maar nu nog niet. Misschien binnen 10 of 15 jaar."

Doorheen de jaren hebben The Simpsons een cultstatus bereikt. Er daagde dan ook een indrukwekkende schare gastacteurs op om hun bekende stem te lenen aan een geelgekleurd figuurtje. Zo waren Michael Jackson, Dustin Hoffman, Lady Gaga, Meryl Streep en Paul McCartney al te horen in de reeks. Elizabeth Taylor kreeg dan weer het privilege om Maggie's eerste - en enige - woordje uit te spreken: daddy. (TR)

Al 24 jaar en 500 afleveringen lang leuken The Simpsons televisieschermen over de hele wereld op. De iconische animatiereeks over de familie Simpson heeft fans over de hele wereld. Homer en Marge Simpson zijn household names, Mister Burns is een van de meest gehate bazen van Amerika en wie droomt er stiekem niet van om eens van een slushie uit de Kwik-E-Mart te mogen slurpen? In 2007 kreeg de succesreeks een filmisch staartje. Simpsonsfans smeekten al jaren om een langspeelfilm, en kregen die na 18 jaar eindelijk gepresenteerd. The Simpsons Movie was zowel een kritisch als een commercieel succes. De film bracht meer dan 500 miljoen dollar in het laatje en zorgde er op eigen houtje voor dat Spider-Pig een internetsensatie werd. Niet slecht voor een animatieprent die het zonder 3D-effecten moest stellen. (Nog) geen vervolgfilm Er wordt dan ook luidop gehoopt op een vervolg. Maar tijdens een vragenronde op de rechtenafdeling van de UCLA heeft Matt Groening, bedenker van The Simpsons, de hoop op een tweede prent de kop ingedrukt. "Het kostte ons vier jaar om de film te maken, en we gingen eraan onderdoor", klonk het. "De film gebruikte animatoren van de reeks en slokte al onze middelen op. Een nieuwe Simpsons-film is voor ons geen prioriteit". Producer David Silvermann smeerde wat zalf op de wonde en nuanceerde de woorden van Groening snel. "Een sequel is zeker mogelijk in de toekomst, maar nu nog niet. Misschien binnen 10 of 15 jaar." Doorheen de jaren hebben The Simpsons een cultstatus bereikt. Er daagde dan ook een indrukwekkende schare gastacteurs op om hun bekende stem te lenen aan een geelgekleurd figuurtje. Zo waren Michael Jackson, Dustin Hoffman, Lady Gaga, Meryl Streep en Paul McCartney al te horen in de reeks. Elizabeth Taylor kreeg dan weer het privilege om Maggie's eerste - en enige - woordje uit te spreken: daddy. (TR)