Baldwin's stuntdubbel zou afgelopen zaterdag twee schoten hebben gelost met het wapen waarvan hem verteld was dat het 'koud' was, jargon voor een wapen zonder munitie. 'Hierop had een onderzoek moeten komen naar wat er was gebeurd', zegt een lid van de filmploeg. 'Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren. Het enige wat ze wilden was haasten, haasten, haasten.'

Ook Baldwin kreeg te horen dat zijn wapen 'koud' was, voordat hij de trekker overhaalde. Er zaten zowel losse flodders als een echte kogel in het wapen, bleek na onderzoek.

Uren voordat Baldwin de vrouw doodschoot was een deel van de filmploeg van de set weggelopen uit protest tegen de arbeidsomstandigheden. Ze waren onder meer boos over de lange uren die ze moesten maken, het lange reizen en achterstallig salaris. Ook had iemand van de cameraploeg een klacht ingediend omdat de veiligheidsprotocollen niet strikt werden nageleefd.

'De veiligheid van onze cast en crew is de topprioriteit van Rust Productions en iedereen die bij het bedrijf betrokken is', zei Rust Movie Productions in een verklaring. 'Hoewel we geen officiële klachten hebben ontvangen over de veiligheid van wapens of rekwisieten op de set, zulle we onze procedures intern evalueren terwijl de productie wordt stilgelegd.'

Baldwin zelf zegt 'in shock' en 'verdrietig' te zijn om de dood van Hutchins. Hij zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident. Er is geen aanklacht tegen de acteur ingediend.

Baldwin's stuntdubbel zou afgelopen zaterdag twee schoten hebben gelost met het wapen waarvan hem verteld was dat het 'koud' was, jargon voor een wapen zonder munitie. 'Hierop had een onderzoek moeten komen naar wat er was gebeurd', zegt een lid van de filmploeg. 'Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren. Het enige wat ze wilden was haasten, haasten, haasten.'Ook Baldwin kreeg te horen dat zijn wapen 'koud' was, voordat hij de trekker overhaalde. Er zaten zowel losse flodders als een echte kogel in het wapen, bleek na onderzoek. Uren voordat Baldwin de vrouw doodschoot was een deel van de filmploeg van de set weggelopen uit protest tegen de arbeidsomstandigheden. Ze waren onder meer boos over de lange uren die ze moesten maken, het lange reizen en achterstallig salaris. Ook had iemand van de cameraploeg een klacht ingediend omdat de veiligheidsprotocollen niet strikt werden nageleefd. 'De veiligheid van onze cast en crew is de topprioriteit van Rust Productions en iedereen die bij het bedrijf betrokken is', zei Rust Movie Productions in een verklaring. 'Hoewel we geen officiële klachten hebben ontvangen over de veiligheid van wapens of rekwisieten op de set, zulle we onze procedures intern evalueren terwijl de productie wordt stilgelegd.' Baldwin zelf zegt 'in shock' en 'verdrietig' te zijn om de dood van Hutchins. Hij zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident. Er is geen aanklacht tegen de acteur ingediend.