De legendarische Franse filmregisseur Jean-Luc Godard stelde maandag teleur door niet te komen opdagen op de persconferentie van zijn laatste project Film Socialisme. In een boodschap liet hij op laconieke en obscure wijze weten verhinderd te zijn door 'problemen van Griekse aard.' Of hij daarmee refereert aan de recente begrotingsproblemen van Griekenland of gewoon een Griekse tragedie bedoelt, is niet duidelijk.

Film Socialisme is trouwens doorspekt met verwijzingen naar de Griekse oudheid, zoals naar de filosofen Sophocles, Pericles en Euclides. De critici waren er overigens best over te spreken, volgens hen is de bejaarde regisseur nog niets van zijn eigenheid verloren.

Naar de verschijning in Cannes van de teruggetrokken, bijna tachtigjarige cineast, die bekend werd met films als A bout du souffle, Alphaville en Le Mépris, werd met grote nieuwsgierigheid uitgekeken. De verwachtingen bij de duizenden filmcritici lagen erg hoog, zowel voor zijn film als voor de bijhorende perconferentie.

Film Socialisme is Godards eerste prent die op het festival werd vertoond sinds Notre Musique uit 2004.

De trailer:

Freek Lauwers

De legendarische Franse filmregisseur Jean-Luc Godard stelde maandag teleur door niet te komen opdagen op de persconferentie van zijn laatste project Film Socialisme. In een boodschap liet hij op laconieke en obscure wijze weten verhinderd te zijn door 'problemen van Griekse aard.' Of hij daarmee refereert aan de recente begrotingsproblemen van Griekenland of gewoon een Griekse tragedie bedoelt, is niet duidelijk.Film Socialisme is trouwens doorspekt met verwijzingen naar de Griekse oudheid, zoals naar de filosofen Sophocles, Pericles en Euclides. De critici waren er overigens best over te spreken, volgens hen is de bejaarde regisseur nog niets van zijn eigenheid verloren. Naar de verschijning in Cannes van de teruggetrokken, bijna tachtigjarige cineast, die bekend werd met films als A bout du souffle, Alphaville en Le Mépris, werd met grote nieuwsgierigheid uitgekeken. De verwachtingen bij de duizenden filmcritici lagen erg hoog, zowel voor zijn film als voor de bijhorende perconferentie. Film Socialisme is Godards eerste prent die op het festival werd vertoond sinds Notre Musique uit 2004. De trailer:Freek Lauwers