'De Patrick' is een gestileerde tragikomische kroniek waarin het gelijknamige hoofdpersonage (een quasi-onherkenbare Kevin Janssens) na de plotse dood van zijn vader op zoek moet naar zichzelf. Een beetje raar daarbij is wel dat de hele film op een naturistencamping is gesitueerd, een jeugdherinnering van de regisseur.

De Grote Prijs was voor de Bulgaarse film 'The Father' van Kristina Grozeva en Petar Valchanov, over een wat gespannen relatie tussen een vader en een zoon die met elkaar in het reine moeten zien te komen tijdens het rouwproces na de dood van de moeder/echtgenote.

De jury gaf haar speciale prijs aan de Duitse film 'Lara' van Jan-Ole Gerster.

'De Patrick' is een gestileerde tragikomische kroniek waarin het gelijknamige hoofdpersonage (een quasi-onherkenbare Kevin Janssens) na de plotse dood van zijn vader op zoek moet naar zichzelf. Een beetje raar daarbij is wel dat de hele film op een naturistencamping is gesitueerd, een jeugdherinnering van de regisseur. De Grote Prijs was voor de Bulgaarse film 'The Father' van Kristina Grozeva en Petar Valchanov, over een wat gespannen relatie tussen een vader en een zoon die met elkaar in het reine moeten zien te komen tijdens het rouwproces na de dood van de moeder/echtgenote. De jury gaf haar speciale prijs aan de Duitse film 'Lara' van Jan-Ole Gerster.