De Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes" van regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de Internationale Jury Award voor beste kortfilm gewonnen op het Leben Film Festival in het Duitse Illmenau.

De kortfilm heeft al heel wat prijzen vergaard. Met de onderscheiding in Duitsland is de prent aan zijn 13de trofee toe. De film wordt binnenkort nog vertoond in New York, Los Angeles, Praag en Peking. "Land of the Heroes" vertelt het verhaal van een groepje Iraakse kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein.

Sahim Omar Kalifa is momenteel in Irak voor de voorbereidingen van zijn nieuwe kortfilm "Baghdad Al-Riyadi". (Belga/DB)

De Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes" van regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de Internationale Jury Award voor beste kortfilm gewonnen op het Leben Film Festival in het Duitse Illmenau. De kortfilm heeft al heel wat prijzen vergaard. Met de onderscheiding in Duitsland is de prent aan zijn 13de trofee toe. De film wordt binnenkort nog vertoond in New York, Los Angeles, Praag en Peking. "Land of the Heroes" vertelt het verhaal van een groepje Iraakse kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein. Sahim Omar Kalifa is momenteel in Irak voor de voorbereidingen van zijn nieuwe kortfilm "Baghdad Al-Riyadi". (Belga/DB)