Na de Publieksprijs en de Humo Award tijdens het recente Internationaal Kortfilmferstival van Leuven overtuigt 'De Smet' nu ook buiten de eigen landsgrenzen. De productie van Bilzenaars Wim Geudens en Thomas Baerten won op het soortgelijke Short Film Festival in het Franse Clermont-Ferrand, in zijn genre het drukstbezochte ter wereld, de Canal+ Award in de internationale competitie. Beide oud-studenten waren op de slotceremonie aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. De eerste internationale onderscheiding voor de jonge filmtalenten kan in de prijzenkast gezet worden.

'De Smet' volgt drie alleenstaande broers - vertolkt door Tom Audenaert, Sven De Ridder en Stefaan Degand - wiens leven helemaal op elkaar is afgestemd om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Maar alles begint in de soep te lopen wanneer een nieuwe buurvrouw in hun straat komt wonen.

Na de Publieksprijs en de Humo Award tijdens het recente Internationaal Kortfilmferstival van Leuven overtuigt 'De Smet' nu ook buiten de eigen landsgrenzen. De productie van Bilzenaars Wim Geudens en Thomas Baerten won op het soortgelijke Short Film Festival in het Franse Clermont-Ferrand, in zijn genre het drukstbezochte ter wereld, de Canal+ Award in de internationale competitie. Beide oud-studenten waren op de slotceremonie aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. De eerste internationale onderscheiding voor de jonge filmtalenten kan in de prijzenkast gezet worden.'De Smet' volgt drie alleenstaande broers - vertolkt door Tom Audenaert, Sven De Ridder en Stefaan Degand - wiens leven helemaal op elkaar is afgestemd om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Maar alles begint in de soep te lopen wanneer een nieuwe buurvrouw in hun straat komt wonen.