Het FIFF heeft sinds 2006 aandacht voor de Vlaamse film. Dit jaar wordt deze categorie op 5 oktober in de schijnwerpers geplaatst. In samenwerking met het Filmfestival Oostende is er gekozen voor de langspeelfilms 'Swooni' van Kaat Beels en 'Hasta La Vista' van Geoffrey Enthoven. Op dezelfde dag wordt ook een reeks van vijf Vlaamse kortfilms vertoond: 'Badpakje 46' van Wannes Destoop, 'Hitomi' van Manu De Smet, 'Now/here' van David Williamson, 'Paroles' van Gilles Coulier en 'Bento Monogatari' van Pieter Dirkx. 'Swooni' staat overigens op 3 oktober nog eens op het programma.

Het FIFF is dit jaar aan zijn 26ste editie toe. Op acht dagen tijd zullen er meer dan 160 films vertoond worden. Het festival opent met 'Les Géants' van Luikenaar Bouli Lanners. De slotfilm is 'Mon Pire Cauchemar' van Anne Fontaine, met onder meer Benoît Poelvoorde. (Belga)

Het FIFF heeft sinds 2006 aandacht voor de Vlaamse film. Dit jaar wordt deze categorie op 5 oktober in de schijnwerpers geplaatst. In samenwerking met het Filmfestival Oostende is er gekozen voor de langspeelfilms 'Swooni' van Kaat Beels en 'Hasta La Vista' van Geoffrey Enthoven. Op dezelfde dag wordt ook een reeks van vijf Vlaamse kortfilms vertoond: 'Badpakje 46' van Wannes Destoop, 'Hitomi' van Manu De Smet, 'Now/here' van David Williamson, 'Paroles' van Gilles Coulier en 'Bento Monogatari' van Pieter Dirkx. 'Swooni' staat overigens op 3 oktober nog eens op het programma. Het FIFF is dit jaar aan zijn 26ste editie toe. Op acht dagen tijd zullen er meer dan 160 films vertoond worden. Het festival opent met 'Les Géants' van Luikenaar Bouli Lanners. De slotfilm is 'Mon Pire Cauchemar' van Anne Fontaine, met onder meer Benoît Poelvoorde. (Belga)