Lucifer is Van den Berghes derde speelfilm, en het sluitstuk van de triptiek waartoe ook En waar de sterre bleef stille staan en Blue bird behoren.

Hoornaerts Empire krijgt in Londen zijn Europese première, nadat de film deze week in wereldpremière gaat op het Wereldfilmfestival van Montreal. In de kortfilm brengt Hoornaert een portret van een familie in onze moderne samenleving. In de hoofdrollen zijn Ina Geerts en Kris Cuppens te zien.

Couple in a Hole van Tom Geens is in ons land binnenkort op het Oostends filmfestival te zien. Jaco van Dormaels Le tout nouveau testament, met Benoit Poelvoorde als een niet zo aangename God die in Brussel blijkt te wonen, komt deze week bij ons uit in de bioscoop. De twee andere Vlaamse coproducties, Les cowboys en Schneider vs. Bax, zijn respectievelijk van de Fransman Thomas Bidegain en de Nederlander Alex van Warmerdam. Die laatste zal ook in Oostende te zien zijn.

De zes films kregen, met uitzondering van Les cowboys, allen steun van het VAF/Filmfonds. Schneider vs. Bax en Le tout nouveau testament werden ook ondersteund door Screen Flanders. (Belga)

Lucifer is Van den Berghes derde speelfilm, en het sluitstuk van de triptiek waartoe ook En waar de sterre bleef stille staan en Blue bird behoren. Hoornaerts Empire krijgt in Londen zijn Europese première, nadat de film deze week in wereldpremière gaat op het Wereldfilmfestival van Montreal. In de kortfilm brengt Hoornaert een portret van een familie in onze moderne samenleving. In de hoofdrollen zijn Ina Geerts en Kris Cuppens te zien. Couple in a Hole van Tom Geens is in ons land binnenkort op het Oostends filmfestival te zien. Jaco van Dormaels Le tout nouveau testament, met Benoit Poelvoorde als een niet zo aangename God die in Brussel blijkt te wonen, komt deze week bij ons uit in de bioscoop. De twee andere Vlaamse coproducties, Les cowboys en Schneider vs. Bax, zijn respectievelijk van de Fransman Thomas Bidegain en de Nederlander Alex van Warmerdam. Die laatste zal ook in Oostende te zien zijn. De zes films kregen, met uitzondering van Les cowboys, allen steun van het VAF/Filmfonds. Schneider vs. Bax en Le tout nouveau testament werden ook ondersteund door Screen Flanders. (Belga)