The Tree of Life van Terrence Malick is door veertien filmrecensenten van de belangrijkste media in Vlaanderen tot beste film van 2011 gekozen. De film, die eerder dit jaar ook al de Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes, haalde het nipt van We Need to Talk About Kevin van Lynne Ramsay. Drive van Nicolas Winding Refn vervolledigt de top drie.

De eerste Belgische film staat op vier: Le Gamin au Vélo van de

broers Dardenne. Rundskop van Michaël Roskam staat als eerste Vlaamse film op de negende plaats. In totaal kregen 63 films, waaronder tien Belgische, een vermelding.

De recensenten wikken en wegen elke maand in het filmblad

Filmmagie de nieuwste films voor de rubriek Gewikt. Traditioneel wordt op het einde van het jaar aan deze filmjournalisten ook een lijstje gevraagd met de beste films die het voorbije jaar in de bioscoop in België te zien zijn geweest. (Belga)

The Tree of Life van Terrence Malick is door veertien filmrecensenten van de belangrijkste media in Vlaanderen tot beste film van 2011 gekozen. De film, die eerder dit jaar ook al de Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes, haalde het nipt van We Need to Talk About Kevin van Lynne Ramsay. Drive van Nicolas Winding Refn vervolledigt de top drie. De eerste Belgische film staat op vier: Le Gamin au Vélo van de broers Dardenne. Rundskop van Michaël Roskam staat als eerste Vlaamse film op de negende plaats. In totaal kregen 63 films, waaronder tien Belgische, een vermelding. De recensenten wikken en wegen elke maand in het filmblad Filmmagie de nieuwste films voor de rubriek Gewikt. Traditioneel wordt op het einde van het jaar aan deze filmjournalisten ook een lijstje gevraagd met de beste films die het voorbije jaar in de bioscoop in België te zien zijn geweest. (Belga)