Het is niet de eerste keer dat Monsaert een prijs uitgereikt krijgt voor zijn debuut. Eerder deze week mocht Monsaert in Brussel nog de Sabam Award voor beste Vlaamse film van het afgelopen jaar in ontvangst nemen. Op de Nacht van de Ensors in Oostende ging de film dit jaar ook aan de haal met drie beeldjes, voor beste scenario, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.

"Ik ben bijzonder blij met deze twee prijzen", zegt Peter Monsaert in een eerste reactie. "Voor mij is dit de bevestiging van wat de internationale jury zelf ook aangeeft, dat ik een universele film heb gemaakt waarbij wars van culturele verschillen vooral de herkenbare menselijke emoties ons verbinden."

"Offline" vertelt het verhaal van Rudy Vandekerckhove, een ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, maar zijn duistere verleden dreigt hem daarbij in te halen. In de hoofdrollen zien we Anemone Valcke en Wim Willaert. Willaert schittert op dit moment ook in de vrt-reeks 'Eigen kweek'. (BELGA/AB)

Het is niet de eerste keer dat Monsaert een prijs uitgereikt krijgt voor zijn debuut. Eerder deze week mocht Monsaert in Brussel nog de Sabam Award voor beste Vlaamse film van het afgelopen jaar in ontvangst nemen. Op de Nacht van de Ensors in Oostende ging de film dit jaar ook aan de haal met drie beeldjes, voor beste scenario, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol."Ik ben bijzonder blij met deze twee prijzen", zegt Peter Monsaert in een eerste reactie. "Voor mij is dit de bevestiging van wat de internationale jury zelf ook aangeeft, dat ik een universele film heb gemaakt waarbij wars van culturele verschillen vooral de herkenbare menselijke emoties ons verbinden.""Offline" vertelt het verhaal van Rudy Vandekerckhove, een ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, maar zijn duistere verleden dreigt hem daarbij in te halen. In de hoofdrollen zien we Anemone Valcke en Wim Willaert. Willaert schittert op dit moment ook in de vrt-reeks 'Eigen kweek'. (BELGA/AB)