Scotty J., 'Boogie Nights' (1997)

In deze prent van Paul Thomas Anderson speelt Philip Seymour de onzekere homoseksueel Scotty. Heel wat critici beschouwen 'Boogie Nights' als de doorbraakfilm van de betreurde acteur.

Allen, 'Happiness' (1998)

Een jaar na 'Boogie Nights' vertolkte Hoffman de rol van creepy buurman Allen in 'Happiness', een zwarte komedie over drie zussen. In deze prent kon de acteur zijn talent voor obscene telefoontjes tentoonspreiden.

Lester Bangs, 'Almost Famous' (2000)

In 'Almost Famous', een film over de wereld van rocksterren en muziekjournalistiek, kroop Hoffman in de huid van Lester Bangs, de mentor van het hoofdpersonage William. In de film geeft Lester de raad om 'eerlijk en zonder genade' te zijn aan zijn jonge protegé. De echte Lester Bangs overleed ironisch genoeg aan een overdosis.

Truman Capote, 'Capote' (2005)

Voor zijn overtuigende vertolking van de extravagante Truman Capote kreeg Hoffman een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. De film vertelt het verhaal van de journalist Truman Capote terwijl hij de voorbereidingen voor zijn semiwaargebeurde boek 'In Cold Blood' treft en een band opbouwt met de veroordeelde moordenaar Perry Smith. Ook Capote bezweek aan drugsmisbruik.

Lancaster Dodd, 'The Master' (2012)

Ook in 'The Master' zet Hoffman met verve een excentriek figuur neer. Als de religieuze leider van de sekte'The Cause' neemt hij een Wereldoorlog II veteraan, gespeeld door Joaquin Phoenix, onder zijn vleugels.

(LP)

Scotty J., 'Boogie Nights' (1997) In deze prent van Paul Thomas Anderson speelt Philip Seymour de onzekere homoseksueel Scotty. Heel wat critici beschouwen 'Boogie Nights' als de doorbraakfilm van de betreurde acteur. Allen, 'Happiness' (1998) Een jaar na 'Boogie Nights' vertolkte Hoffman de rol van creepy buurman Allen in 'Happiness', een zwarte komedie over drie zussen. In deze prent kon de acteur zijn talent voor obscene telefoontjes tentoonspreiden. Lester Bangs, 'Almost Famous' (2000) In 'Almost Famous', een film over de wereld van rocksterren en muziekjournalistiek, kroop Hoffman in de huid van Lester Bangs, de mentor van het hoofdpersonage William. In de film geeft Lester de raad om 'eerlijk en zonder genade' te zijn aan zijn jonge protegé. De echte Lester Bangs overleed ironisch genoeg aan een overdosis. Truman Capote, 'Capote' (2005) Voor zijn overtuigende vertolking van de extravagante Truman Capote kreeg Hoffman een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. De film vertelt het verhaal van de journalist Truman Capote terwijl hij de voorbereidingen voor zijn semiwaargebeurde boek 'In Cold Blood' treft en een band opbouwt met de veroordeelde moordenaar Perry Smith. Ook Capote bezweek aan drugsmisbruik. Lancaster Dodd, 'The Master' (2012) Ook in 'The Master' zet Hoffman met verve een excentriek figuur neer. Als de religieuze leider van de sekte'The Cause' neemt hij een Wereldoorlog II veteraan, gespeeld door Joaquin Phoenix, onder zijn vleugels. (LP)