In The Grey, de onafhankelijk gefinancierde film van The A-Team-regisseur Joe Carnahan, speelt acteur Liam Neeson een koelbloedige killer, als lid van een olie-expeditie die na een vliegtuigcrash in Alaska door een hongerige roedel wolven belaagd wordt. De film verschijnt vanaf 29 februari in de bioscopen.

We blikken terug op vijf keerpunten in de carrière van de bijna 60-jarige Noord-Ierse acteur:

Excalibur (1981)
Neeson scoorde zijn eerste belangrijke bijrol - die van Sir Gawain - in John Boormans indrukwekkende Koning Arthurspektakel.


Darkman (1990)
Sam Raimi bezorgde Neeson zijn eerst hoofdrol toen hij hem castte als de verminkte titelfiguur van deze comicadaptatie.


Schindler's List (1993)
Neesons vertolking van Jodenredder Oskar Schindler in Steven Spielbergs WOII-drama was de eerste in een rij interpretaties van historische figuren.

The Phantom Menace (1999)
Na dit eerste deel uit de Star Wars-saga - waarin Neeson Jediridder Qui-Gon Jinn speelde - stond hij jarenlang te boek als Hollywoods favoriete leermeester.

Taken (2008)
Neesons prestatie als wraakzuchtige vader in deze onverwacht populaire productie van Luc Besson maakte hem tot dé actieheld van het nieuwe millennium.

In The Grey, de onafhankelijk gefinancierde film van The A-Team-regisseur Joe Carnahan, speelt acteur Liam Neeson een koelbloedige killer, als lid van een olie-expeditie die na een vliegtuigcrash in Alaska door een hongerige roedel wolven belaagd wordt. De film verschijnt vanaf 29 februari in de bioscopen.We blikken terug op vijf keerpunten in de carrière van de bijna 60-jarige Noord-Ierse acteur:Excalibur (1981) Neeson scoorde zijn eerste belangrijke bijrol - die van Sir Gawain - in John Boormans indrukwekkende Koning Arthurspektakel. Darkman (1990) Sam Raimi bezorgde Neeson zijn eerst hoofdrol toen hij hem castte als de verminkte titelfiguur van deze comicadaptatie. Schindler's List (1993) Neesons vertolking van Jodenredder Oskar Schindler in Steven Spielbergs WOII-drama was de eerste in een rij interpretaties van historische figuren. The Phantom Menace (1999) Na dit eerste deel uit de Star Wars-saga - waarin Neeson Jediridder Qui-Gon Jinn speelde - stond hij jarenlang te boek als Hollywoods favoriete leermeester. Taken (2008) Neesons prestatie als wraakzuchtige vader in deze onverwacht populaire productie van Luc Besson maakte hem tot dé actieheld van het nieuwe millennium.