Na een opleiding drama aan de universiteit van Chicago, maakte Holm haar debuut als de getormenteerde Ophelia in Leslie Howards 'Hamlet' - toneelstuk in 1937. Het stuk was geen succes, maar toch vond Holm haar weg naar Broadway. Twee jaar na 'Hamlet' schitterde de actrice naast nieuwkomer Gene Kelly in de Broadwayproductie 'The Time of Your Life'. Pas met haar rol van de naïeve Ado Annie in 'Oklahoma' kwam Holms' carrière definitief van de grond.


Met 'Oklahoma' maakte Holm de overstap naar het grote scherm. Voor haar rol in 'Gentleman's Agreement', Elia Kazans relaas over antisemitisme in Amerika, ontving ze een Oscar én een Golden Globe voor 'Best Supporting Actress'.

In 'Come to the Stable' had Holm de eerste grote rol te pakken. Als 'Sister Scholastica' vertolkte ze een tennisspelende non die samen met een andere kloosterzuster naar New England trekt om een school op te richten. Ook dit personage leverde haar een Oscarnominatie op.

Voor 'All about Eve' werd de actrice opnieuw genomineerd, maar door een discusie met Darryl F. Zanuck kwam haar carrière in troebel vaarwater terecht. De autoritaire directeur van Fox kon niet verdragen dat de actrice meer opslag vroeg. Daarom ontsloeg hij haar en maakte hij haar zwart bij andere filmstudio's.


In haar verdere loopbaan speelde Holm nog maar zelden mee in een filmproductie. Ze richtte zich vooral op theater en verscheen in televisieseries zoals ''Columbo', 'The Streets of San Francisco', 'Love Boat' en 'Falcon Crest'. Toch zijn een aantal films, zoals 'Tender Trap' en 'High Society' het vermelden waard. In die laatste zong Holm aan de zijde van Frank Sinatra het befaamde nummer 'Who wants to be a Millionnaire?' van Cole Porter.Holm zetelde in de New Jersey Film Commissie en werd in 1979 door de koning van Noorwegen opgenomen in de ridderorde (haar vader was een Noor). Daarnaast maakt ze deel uit van de American Theater Hall of Fame. (AVL)

Na een opleiding drama aan de universiteit van Chicago, maakte Holm haar debuut als de getormenteerde Ophelia in Leslie Howards 'Hamlet' - toneelstuk in 1937. Het stuk was geen succes, maar toch vond Holm haar weg naar Broadway. Twee jaar na 'Hamlet' schitterde de actrice naast nieuwkomer Gene Kelly in de Broadwayproductie 'The Time of Your Life'. Pas met haar rol van de naïeve Ado Annie in 'Oklahoma' kwam Holms' carrière definitief van de grond. Met 'Oklahoma' maakte Holm de overstap naar het grote scherm. Voor haar rol in 'Gentleman's Agreement', Elia Kazans relaas over antisemitisme in Amerika, ontving ze een Oscar én een Golden Globe voor 'Best Supporting Actress'.In 'Come to the Stable' had Holm de eerste grote rol te pakken. Als 'Sister Scholastica' vertolkte ze een tennisspelende non die samen met een andere kloosterzuster naar New England trekt om een school op te richten. Ook dit personage leverde haar een Oscarnominatie op.Voor 'All about Eve' werd de actrice opnieuw genomineerd, maar door een discusie met Darryl F. Zanuck kwam haar carrière in troebel vaarwater terecht. De autoritaire directeur van Fox kon niet verdragen dat de actrice meer opslag vroeg. Daarom ontsloeg hij haar en maakte hij haar zwart bij andere filmstudio's. In haar verdere loopbaan speelde Holm nog maar zelden mee in een filmproductie. Ze richtte zich vooral op theater en verscheen in televisieseries zoals ''Columbo', 'The Streets of San Francisco', 'Love Boat' en 'Falcon Crest'. Toch zijn een aantal films, zoals 'Tender Trap' en 'High Society' het vermelden waard. In die laatste zong Holm aan de zijde van Frank Sinatra het befaamde nummer 'Who wants to be a Millionnaire?' van Cole Porter. Holm zetelde in de New Jersey Film Commissie en werd in 1979 door de koning van Noorwegen opgenomen in de ridderorde (haar vader was een Noor). Daarnaast maakt ze deel uit van de American Theater Hall of Fame. (AVL)