Indieregisseuse Sofia Coppola heeft manlief Thomas Mars, frontman van Phoenix, een groot plezier gedaan: de nieuwe videoclip voor de single 'Chloroform' ingeblikt. Het stijlvolle filmpje werd voor het eerst getoond op de website van het New Yorkse Museum of Modern Art.

Ere wie ere toekomt. De videoclip in sepiatinten oogt simpel, maar is zo doeltreffend, en vooral stijlvol. Met dank aan Coppola. De filmmaakster, bekend van onder meer 'Lost in Translation', 'The Bling Ring', 'The Virgin Suicides' en 'Marie Antoinette', focust op een stel ontroostbare jonge dames die tijdens een Phoenix-concert in slow motion toekijken op hun Franse idolen. Een perfecte match met het refrein 'My love, my love, my love is cruel'.

Het idee ontstond door een foto' uit het boek 'The Age of Adolescence' van Joseph Sterling. Klik hier, en u begrijpt waarom. Coppola wilde de afstand behouden tussen de dames in het publiek en de heren op het podium, en de nadruk leggen op het mysterieuze. 'Ik wilde tonen dat de meisjes zich verliezen in de band, zodat de band geromantiseerd wordt.' Missie geslaagd. (DB)

Indieregisseuse Sofia Coppola heeft manlief Thomas Mars, frontman van Phoenix, een groot plezier gedaan: de nieuwe videoclip voor de single 'Chloroform' ingeblikt. Het stijlvolle filmpje werd voor het eerst getoond op de website van het New Yorkse Museum of Modern Art.Ere wie ere toekomt. De videoclip in sepiatinten oogt simpel, maar is zo doeltreffend, en vooral stijlvol. Met dank aan Coppola. De filmmaakster, bekend van onder meer 'Lost in Translation', 'The Bling Ring', 'The Virgin Suicides' en 'Marie Antoinette', focust op een stel ontroostbare jonge dames die tijdens een Phoenix-concert in slow motion toekijken op hun Franse idolen. Een perfecte match met het refrein 'My love, my love, my love is cruel'. Het idee ontstond door een foto' uit het boek 'The Age of Adolescence' van Joseph Sterling. Klik hier, en u begrijpt waarom. Coppola wilde de afstand behouden tussen de dames in het publiek en de heren op het podium, en de nadruk leggen op het mysterieuze. 'Ik wilde tonen dat de meisjes zich verliezen in de band, zodat de band geromantiseerd wordt.' Missie geslaagd. (DB)