Twee jaar na de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn in het New Yorkse Sofitel is de eerste trailer van de verfilming van de zogenaamde Affaire DSK een feit.

In de (gelekte?) fragmenten van Abel Ferrara's 'Welcome to New York' wordt DSK, gespeeld door de Franse acteur Depardieu, als een door seks geobsedeerde macho voorgesteld, die voor de beschuldiging van verkrachting van het kamermeisje Nafissatou Diallo een luxeleven leidde met champagne, sigaretten en seksorgieën.

"Waarom zoveel seks? " wordt op een bepaald moment in de film aan DSK gevraagd. "Wil je liever een partijtje golf spelen? " antwoordt hij. Volgens het productieteam dienen dergelijke scènes enkel als achtergrond voor het verhaal.

Eigenlijk zal de film vooral de tragische gevolgen van de beschuldiging beschrijven. De 64-jarige Fransman en voormalige IMF-directeur moest in mei 2011 na het schandaal zijn positie bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington afstaan.

De zaak werd intussen door een minnelijke schikking opgelost, maar maakte wel een einde aan zijn ambitie om mee te dingen naar het Franse presidentschap. Wanneer 'Welcome to NY' in de zalen komt, is nog niet duidelijk. (Belga/DB)

Twee jaar na de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn in het New Yorkse Sofitel is de eerste trailer van de verfilming van de zogenaamde Affaire DSK een feit. In de (gelekte?) fragmenten van Abel Ferrara's 'Welcome to New York' wordt DSK, gespeeld door de Franse acteur Depardieu, als een door seks geobsedeerde macho voorgesteld, die voor de beschuldiging van verkrachting van het kamermeisje Nafissatou Diallo een luxeleven leidde met champagne, sigaretten en seksorgieën. "Waarom zoveel seks? " wordt op een bepaald moment in de film aan DSK gevraagd. "Wil je liever een partijtje golf spelen? " antwoordt hij. Volgens het productieteam dienen dergelijke scènes enkel als achtergrond voor het verhaal. Eigenlijk zal de film vooral de tragische gevolgen van de beschuldiging beschrijven. De 64-jarige Fransman en voormalige IMF-directeur moest in mei 2011 na het schandaal zijn positie bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington afstaan. De zaak werd intussen door een minnelijke schikking opgelost, maar maakte wel een einde aan zijn ambitie om mee te dingen naar het Franse presidentschap. Wanneer 'Welcome to NY' in de zalen komt, is nog niet duidelijk. (Belga/DB)